ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση στο Δήμαρχο Βόλου από το ΠΑΜΕ

επίθεση-στο-δήμαρχο-βόλου-από-το-παμε-770347

Επίθεση στο Δήμαρχο Βόλου εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα των ΟΤΑ Μαγνησίας του ΠΑΜΕ με αφορμή τη δήλωσή του περί στήριξής του στους εργαζόμενους απέναντι στις νέες απολύσεις της συγκυβέρνησης.

Ειδικότερα η δήλωση της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Ξεπέρασε τα όρια του θράσους και της υποκρισίας ο δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης με τη δήλωσή του περί στήριξης του των εργαζομένων απέναντι στις νέες απολύσεις της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του κεφαλαίου. Δεν πάει καιρός που ανάλογη δήλωση είχε κάνει και για τους “διαθέσιμους” του Δήμου Βόλου. Tότε με κροκοδείλια δάκρυα έτρεξε να κάνει και την πρώτη δήλωση στήριξης στο ξεκίνημα ακόμη των πολυήμερων κινητοποιήσεων των εργαζομένων του δήμου Βόλου.

Σύντομα αποκάλυψε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από επικοινωνιακό σόου, αφού ακολούθησαν από τον ίδιο η εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη, η υπονόμευση του αγώνα, η εισαγγελική παρέμβαση, η λυσσαλέα επίθεση, οι διώξεις και το άγριο κυνηγητό στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και προς τους εργαζόμενους που κράτησαν επί πενήντα μέρες ψηλά τη σημαία του αγώνα.

Καταγγέλλουμε το σταδιακό πέρασμα της Υπηρεσίας Πρασίνου στον ιδιώτη, δίνοντας την κοπή των χόρτων σε εργολάβο, με τη δικαιολογία του αντιδημάρχου Π. Πελεκάνου ότι δεν υπάρχει προσωπικό, καθώς επίσης την ανάθεση σε εταιρία security της φύλαξης στην Καθαριότητα.

Η υποβάθμιση της Υπηρεσίας Καθαριότητας έχει και εποπτεία και σχεδιασμό. Οι σωροί των σκουπιδιών στη πόλη, οι άπλυτοι κάδοι, η εγκατάλειψη των οχημάτων, με εργαζόμενους χωρίς τα είδη ατομικής προστασίας, με οφειλόμενο γάλα εδώ και δεκαεπτά μήνες, χωρίς ιατρική παρακολούθηση, με ιατρικές εξετάσεις που πληρώνουν από την τσέπη τους, οι απειλές, οι μετακινήσεις – διωγμοί για τις δήθεν ανάγκες του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου και η αντικατάστασή τους από την ομάδα των “έμπιστων”, όπως θέλει να φτιάξει η αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου με πολιτικές παρεμβάσεις στο διευθυντή Καθαριότητας, το κλίμα τρομοκρατίας, είναι ο προπομπός της ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου