ΤΟΠΙΚΑ

Ολιγόλεπτη στάση στην Ιάσονος

ολιγόλεπτη-στάση-στην-ιάσονος-770351

Την ολιγόλεπτη στάση, μέχρι δέκα λεπτά περίπου, στην αριστερή πλευρά της Ιάσονος, από το τμήμα της οδού Μπόρελ μέχρι και την Ιωλκού, αποφάσισε να προτείνει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

Τα μέλη της Επιτροπής υιοθέτησαν τη σχετική πρόταση – εισήγηση του Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Χρυσοβαλάντη Πανταζή, που υποστήριξε ότι με τη σχετική σηματοδότηση θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς για ολιγόλεπτη στάση για την εξυπηρέτησή τους από τα παρακείμενα καταστήματα, κάτι που συμβαίνει όπως είπε και στην οδό Δημητριάδος.

Ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σημείωσε ότι λόγω της παραπάνω αλλαγής δεν θα υπάρξει κυκλοφοριακό αλαλούμ, καθώς, όπως πρόσθεσε, οι άντρες της Υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τους οδηγούς που κάνουν κατάχρηση της ολιγόλεπτης στάθμευσης και να βεβαιώνουν τη σχετική παράβαση για παράνομη στάθμευση, όταν ο χρόνος παραμονής του οχήματος στην αριστερή πλευρά του δρόμου υπερβαίνει τα δεκαπέντε λεπτά.

Ακόμη στο πλαίσιο βελτίωσης της κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου και μετά από εισήγηση του Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας έκανε επίσης αποδεκτή την πρόταση για ολιγόλεπτη στάση στο αριστερό τμήμα της οδού Ιωλκού (Ελ. Βενιζέλου) στο τμήμα από Γαλλίας μέχρι και Δημητριάδος. Ακόμη η Επιτροπή έκανε αποδεκτό το αίτημα της Δημοτικής Αστυνομίας όπως στις εσοχές της Κ. Καρτάλη, αυτές να μην χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, αλλά και για τη στάθμευση Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Το μέτρο όπως οι εσοχές της Κ. Καρτάλη χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων στους παρακείμενους δρόμους, δεν απέδωσε μέχρι σήμερα, είπε ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας με την πρότασή του να υιοθετείται επίσης από τα μέλη της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου