ΤΟΠΙΚΑ

Μειώσεις τιμών για εκμίσθωση αιγιαλού πέτυχαν οι καταστηματάρχες

μειώσεις-τιμών-για-εκμίσθωση-αιγιαλο-770647

Η πίεση των καταστηματαρχών των Αλυκών για μείωση του τιμήματος εκμίσθωσης χώρων στον αιγιαλό, έπιασε τόπο και στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προτάθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πρόεδρό της, η μείωση της τιμής ανά τετραγωνικό.

Πλέον σε όλες τις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Βόλου η τιμή διαμορφώνεται στα 12 ευρώ το τετραγωνικό έναντι 22 στις Αλυκές και Σωρό και 38 στον Άναυρο.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς η μείζονα μειοψηφία επέμεινε ότι η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να προβλέπει μειώσεις και για τις άλλες δημοτικές ενότητες και τόνισε ότι με αυτή την απόφαση «αίρεται η αδικία» έναντι των καταστηματαρχών των Αλυκών, που καλούνταν να πληρώσουν 22 ευρώ το τετραγωνικό, έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό του εκμισθωτή της πλαζ των Αλυκών που «δεν πληρώνει ανάλογα».

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Ξηρακιάς «το τιμολόγιο που ισχύει σήμερα και που είχε διαμορφωθεί με αποφάσεις των κατά τόπους δήμων και δημοτικών συμβουλίων, έχει μια απόκλιση σε σχέση με Δημοτική Ενότητα Βόλου και για αυτό αποφασίσαμε να αναπροσαρμόσουμε το τίμημα μίσθωσης σε παραλίες – ακτές από τους καταστηματάρχες για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων και να είναι ενιαίο για όλες τις ακτές στη Δημοτική Ενότητα Βόλου».

Η Αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου, υπενθύμισε ότι τιμές για την δημοτική ενότητα Βόλου, ισχύουν από το 2007 και τόνισε ότι «κάποιοι πλήρωναν κανονικά και κάποιοι όχι και μάλιστα οι δημοτικές αρχές το αποδέχονταν με το σκεπτικό να αναπτυχθεί η περιοχή.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Μουλάς, έκανε λόγο για αδικία και για αθέμιτο ανταγωνισμό με τον ανάδοχο που θα εκμεταλλεύεται την πλαζ, σε σχέση με το υψηλό τίμημα που καλούνταν να πληρώσουν οι καταστηματάρχες των Αλυκών, για να μισθώσουν χώρο στον αιγιαλό.

Μάλιστα, πρότεινε να διαμορφωθεί στο ίδιο ύψος το ποσό που καλείται να πληρώσει ο ανάδοχος που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση της πλαζ, για να του απαντήσει η κ. Οικονόμου, ότι η πλαζ των Αλυκών που νοικιάζεται ξεχωριστά εξαιρείται και με το νόμο και δεν θα πρέπει να εξομοιώνεται με τις υπόλοιπες παραλίες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδης, ενοχλημένος από το σκεπτικό του κ. Μουλά, αναρωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε παρέμβαση για τους όρους του διαγωνισμού εκμίσθωσης της πλαζ των Αλυκών από μερίδα καταστηματαρχών, που ήταν παρόντες στη διαδικασία!

Τελικά η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο, θα προτείνει οι τιμές για την ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες του ενιαίου δήμου Βόλου να διαμορφωθούν ως εξής:

10ευρώ/τ.μ. στην Αγριά,

5ευρώ/τ.μ. στην Αρτέμιδα,

10 ευρώ/τ.μ. στη Ν. Αγχίαλο,

10ευρώ/τ.μ. στην Αισωνία,

12 ευρώ/τ.μ. στις Αλυκές,

12 ευρώ/τ.μ. στο Σωρό και

12ευρώ/τ.μ. στον Άναυρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου