ΤΟΠΙΚΑ

Μια δωρεά από αγάπη για τους ανθρώπους

μια-δωρεά-από-αγάπη-για-τους-ανθρώπους-770664

Σε μια συγκινητική και λιτή τελετή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι η παράδοση και παραλαβής των πινάκων ζωγραφικής που απαρτίζουν τη δωρεά του βολιώτη ζωγράφου Παλαιολόγου Θεολόγου προς τον Δήμο Βόλου.

Ενός ζωγράφου που το έργο του είναι άμεσα συνυφασμένο με τη ζωή του και δείχνει τη μεγάλη αγάπη του για τους ανθρώπους. «Τα ζωγραφικά έργα ή δείχνουν από μόνα τους και συγκινούν ή όσες επεξηγήσεις κα ι να δώσεις, δεν έχει σημασία. Να είστε σίγουροι ότι σας αγάπησα, με αγαπήσατε και αγάπησα όλους τους ανθρώπους και θα ήθελα να γραφτεί κάπου ότι «άνθρωποι σας αγάπησα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους καλλιτέχνες και φίλοι του ζωγράφου ενώ ο δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, τον ευχαρίστησε, τον ασπάστηκε και του δώρισε ένα ασημένιο ομοίωμα της Αργούς. Σε οθόνη προβάλλονταν το βιογραφικό και έργα του ζωγράφου.

Η δωρεά αφορά 35 πίνακες ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων που πλέον θα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρος στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας. Επιλέχθηκαν με σύμφωνα γνώμη του ζωγράφου και την καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Δραντάκη. Τα εγκαίνια της μόνιμης αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

«Νοιώθω ιδιαίτερα τυχερός που είμαι σήμερα δήμαρχος κι αποδέχομαι αυτή τη δωρεά του καλού φίλου και εγκεκριμένου καλλιτέχνη κι αγωνιστή και ενεργού πολίτη, του Παλαιολόγου Θεολόγου. Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Παλαιολόγος αυτό που είναι συνεπές σε μια στάση ζωής.

Δωρίζει ένα μέρος της πολύτιμης συλλογής του» επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου και εξέφρασε τη λύπη του που η αγαπημένη σύζυγός του Τούλα που όλα τα χρόνια τον στήριξε, δεν ήταν παρούσα λόγω προβλημάτων υγείας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απ. Παντσάς αποκάλεσε τη δωρεά λογικό επιστέγασμα μιας θαυμάσιας και θαυμαστής καλλιτεχνική πορείας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Π. Μαβίδης τόνισε ότι «σήμερα δεν τιμούμε την προσφορά των έργων. Κυρίως τιμούμε τον άνθρωπο Παλαιολόγο με όλη την διαδρομή του γιατί με τις ταπεινότητά του διδάσκει αξίες ανθρώπινες στην εποχή που ζούμε».

Από την πλευρά του ο κ. Παλαιολόγος ευχαρίστησε όλους όσοι παρακολουθούν την καλλιτεχνική του πορεία και τους διαβεβαίωσε ότι, το έργο του έγινε με αγάπη, καρδιά και ανάγκη να προσφέρει στους ανθρώπους. «Όπως αντιλήφθηκα το ρόλο που θα έπαιζα σε αυτή τη ζωή, έτσι κινήθηκα. . Την προσπάθεια αυτή την αφιερώνω στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πολλοί έλεγαν, από τότε ακόμη που ήμουν παιδί ότι δεν ήμουν στα καλά μου να τρέχω από μικρός τους δρόμους με όλες τις καιρικές συνθήκες για να ζωγραφίσω. Δεν ξέρω αν είχαν δίκιο, αλλά μερικά πράγματα δεν γίνονται αν δεν είσαι πολύ καλά».

Ευχαρίστησε τη συζύγό του για τη στήριξη και την καρτερικότητα που επέδειξε όλα τα δύσκολα χρόνια και τόνισε ότι τα ζωγραφικά έργα αξίζουν όταν μιλούν από μόνα τους και χωρίς επεξηγήσεις.

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου