ΤΟΠΙΚΑ

Εκσυγχρονίζονται 19 σχολικά κυλικεία στη Μαγνησία

εκσυγχρονίζονται-19-σχολικά-κυλικεία-σ-770746

Στο πρόγραμμα «Εκσυγχρονίζοντας το σχολικό κυλικείο, προάγοντας την υγιεινή διατροφή», εντάχθηκαν συνολικά 19 σχολικά κυλικεία στη Μαγνησία. Σκοπός του προγράμματος θα είναι ο εκσυγχρονισμός της μονάδας εστίασης στην κλειστή σχολική αγορά καθώς και η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών πλαισίων και γενικότερα προαγωγής υγείας για τον παιδικό μαθητικό πληθυσμό της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής «Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων σε επίπεδο Νομού», με στόχο την ανταπόκριση των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση.

Μέσα από το πρόγραμμα θα βελτιωθούν οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μέσω της ανάπτυξης μηχανισμών και δομών ευέλικτης προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες εξωτερικές συνθήκες και παράλληλα θα γίνει αναβάθμιση των προσόντων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων σε αντικείμενα που προκύπτουν από τους στόχους του υποβαλλόμενου σχεδίου.

Στις δράσεις συμβουλευτικής θα αναπτυχθούν τα παρακάτω:

• Επιχειρηματική αναδιοργάνωση και διαφοροποίηση προϊόντων και υπηρεσιών.

•Αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμός του σχολικού κυλικείου.

•Εντοπισμός των ποικίλλων προβλημάτων του κλάδου

•Αποτύπωση του χώρου του σχολικού κυλικείου και εξατομικευμένη μελέτη λειτουργικότητας του χώρου.

•Έμφαση στη διασφάλιση ποιότητας και την ενσωμάτωση Οδηγών Υγιεινής.

•Συμβουλευτική για την ορθή διαχείριση του πελάτη (παιδί-μαθητής-έφηβος) και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής.

Τα κυλικεία

Συγκεκριμένα τα σχολικά κυλικεία του Νομού Μαγνησίας που θα συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα είναι τα εξής: «Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, υπεύθυνη Βελεσιώτου Ελένη. Το 2ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, υπεύθυνος Ζουναρέλης Χρήστος. Το Μουσικό Σχολείο Βόλου, υπεύθυνη Παπούλια Αλεξάνδρα. Το 22ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία, υπεύθυνος Αλεξιάδης Χρήστος. Το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, το 4ο Λύκειο Βόλου και 10ο Γυμνάσιο Βόλου, υπεύθυνος Ματθαιόπουλος Κυριάκος. Το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, υπεύθυνος Ζαβός Ευάγγελος. Το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, υπεύθυνος Καραζιώτα Ευπραξία. Το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, υπεύθυνη Πολυγένη Κωνσταντίνα. Το 3ο Γυμνάσιο Βόλου και το 3ο Λύκειο Βόλου, υπεύθυνη Καναβιτσά Δωροθέα. Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, υπεύθυνη Κλητσινάρη Αθανασία. Το 2ο και 8ο Εσπερινό Λύκειο Βόλου, υπεύθυνη Ψύχα Ευαγγελία και το ΕΠΑΛ Αλμυρού, υπεύθυνος Λαρίσης Σοφοκλής.

Η υπεύθυνη Κοινωνικού Δικτύου και σύμβουλος Σχολικών Κυλικείων κ. Μαρία Σεϊτοπούλου, τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Αναμφίβολα πλέον με τα παραπάνω δεδομένα η πρότυπη μονάδα εστίασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας θα αποτελεί ένα πρότυπο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την πιστοποίηση του κτηριακού τομέα καθώς και την πιστοποίηση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ικανή να απορροφήσει οποιοδήποτε επιχορήγηση δημόσιου, ιδιωτικού και ευρωπαϊκού φορέα, προοριζόμενη για την διατροφή όλων των παιδιών και των εκπαιδευτικών της εκάστοτε σχολικής κοινότητας και να συντελέσει στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου