ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν εργαστήρια ηλεκτρονικής μάθησης

δωρεάν-εργαστήρια-ηλεκτρονικής-μάθη-770807

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLEAR. Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται σε δωρεάν εργαστήρια ηλεκτρονικής μάθησης τα οποία παρέχουν υλικό και γνώσεις που διευκολύνουν την προσβασιμότητα στις πολιτιστικές αξίες. Μαζί με τον “expert” που θα είναι συνδεδεμένος on-line θα μπορούν να συζητήσουν τα προβλήματα και να βρουν καίριες λύσεις για τις πολιτιστικές αξίες στην πόλη.

Τα Εργαστήρια Πρακτικής είναι συνολικά 5 και το καθένα από αυτά έχει μια συγκεκριμένη δομή:

  • Διαδικτυακές Συνεδρίες Μάθησης – Κάθε συνεδρία αποτελείται από μια γενική περίληψη (σύντομες επισημάνσεις των στόχων) και μια σειρά γραπτών κειμένων (αρχεία τα οποία μπορεί κανείς να κατεβάσει στον υπολογιστή τα οποία εμβαθύνουν στο περιεχόμενο του κάθε μαθήματος). Τα αρχεία αυτά είναι οργανωμένα σε διαφορετικές θεματικές ενότητες (μπορεί να υπάρχουν μία ή περισσότερες θεματικές ενότητες σε κάθε συνεδρία).
  • Αξιολόγηση (πολλαπλή επιλογή)

Εκτιμώμενη ώρα που πρέπει να διατεθεί για την μελέτη: τρεις ώρες ανά μάθημα.

  • Εργαστήριο Πρακτικής Νο.1 Μάρκετινγκ προσβασιμότητας στον τουριστικό τομέα.

Παροχή γνώσης αναφορικά με τις θεωρίες του μάρκετινγκ οι οποίες εφαρμόζονται στον τομέα του προσβάσιμου τουρισμού, σημαντικά ζητήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν στην εφαρμογή του περιεκτικού τουρισμού, ανασκόπηση των καλών πρακτικών, προστάσεις και παραδείγματα.

  • Εργαστήριο Πρακτικής Νο. 2 Πολιτικές: Περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την προσβασιμότητα στις Πολιτιστικές Αξίες σε τοπικές και περιφερειακές πολιτικές.

Ανασκόπηση των πολιτικών και των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να τεθούν σημείο αναφοράς. Ανασκόπηση των μη – ευρωπαϊκών πολιτικών και νόμων, παραδείγματα των νόμων και των διακηρύξεων σχετικά με την προσβασιμότητα στις χώρες των εταίρων του προγράμματος που ενθαρρύνουν ή υποστηρίζουν την άσκηση των δικών τους δικαιωμάτων εκ μέρους των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

  • Εργαστήριο Πρακτικής Νο. 3 Λίστες Προσβασιμότητας (Πώς να ελέγξουμε αν μια Πολιτιστική Αξία είναι προσβάσιμη σε όλους).

Γίνεται προσπάθεια να προσδιορίσουμε την έννοια της προσβασιμότητας στην Πολιτιστική Αξία. Υπογραμμίζουμε τι πρέπει να ελεγχθεί, πού και γιατί. Παροχή ενός εργαλείου (check list) που πρέπει να εξεταστεί και να χρησιμοποιηθεί στην πραγματική αξιολόγηση.

  • Εργαστήριο Πρακτικής Νο. 4 Το περιεχόμενο της έννοιας «Για Όλους»

Οι αρχές του σχεδιασμού για όλους και η Πολιτιστική Κληρονομιά. Ευκαιρίες που προκύπτουν από τη διαδικτυακή προσβασιμότητα: εικονικές εκθέσεις και μουσεία. Δίνονται λύσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

  • Εργαστήριο Πρακτικής Νο. 5 Βέλτιστες Πρακτικές σε 5 τύπους προσβασιμότητας στις Πολιτιστικές Αξίες

Βέλτιστες πρακτικές για τους ηλικιωμένους, βέλτιστες πρακτικές για άτομα με αισθητηριακές δυσκολίες, βέλτιστες πρακτικές για άτομα με διανοητικές / γνωστικές αναπηρίες.

Υλικό και αρχεία είναι διαθέσιμα στην Διαδικτυακή Πλατφόρμα IT από τις 20 Μαΐου 2013.Σκοπός είναι να κατεβάζουμε στον Η/Υ προς μελέτη ένα εργαστήριο την εβδομάδα σύμφωνα με το ημερολόγιο που ακολουθεί μια συζήτηση στο forum και με τον on-line expert έτσι ώστε να βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο μάθησης.

Ένας expert θα βρίσκεται συνδεδεμένος για να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις ή να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Στο τέλος του εργαστηρίου Εργαστηρίου Πρακτικής όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Το Πιστοποιητικό αυτόματα θα δοθεί στο τέλος κάθε εργαστηρίου και θα αναφέρει τα στοιχεία του συμμετέχοντα ( όνομα, επίθετο).

Το Ημερολόγιο της ηλεκτρονικής μάθησης

Εργαστήριο Πρακτικής Νο.1 Μάρκετινγκ προσβασιμότητας στον τουριστικό τομέα.

Ξεκινάει τη Δευτέρα στις 27 Μαΐου – Ο expert θα είναι συνδεδεμένος στις 05/06/2013 από τις 4 μ.μ. έως 6 μ.μ.

Εργαστήριο Πρακτικής Νο. 2 Πολιτικές: Περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την προσβασιμότητα στις Πολιτιστικές Αξίες σε τοπικές και περιφερειακές πολιτικές.

Ξεκινά τη Δευτέρα 3 Ιουνίου – Ο expert θα είναι συνδεδεμένος στις 12/06/2013 από τις 4 μ.μ. έως 6 μ.μ.

Εργαστήριο Πρακτικής Νο. 3 Λίστες Προσβασιμότητας (Πώς να ελέγξουμε αν μια Πολιτιστική Αξία είναι προσβάσιμη σε όλους)

Ξεκινά τη Δευτέρα στις 10 Ιουνίου – Ο expert θα είναι συνδεδεμένος στις 19/06/2013 από τις 4 μ.μ. έως 6 μ.μ.

Εργαστήριο Πρακτικής Νο. 4 Το περιεχόμενο της έννοιας «Για Όλους»

Ξεκινά τη Δευτέρα στις 17 Ιουνίου – Ο expert θα είναι συνδεδεμένος στις 26/06/2013 από τις 4μ.μ. έως 6 μ.μ.

Εργαστήριο Πρακτικής Νο. 5 Βέλτιστες Πρακτικές σε 5 τύπους προσβασιμότητας στις Πολιτιστικές Αξίες

Ξεκινάει τη Δευτέρα στις 24 Ιουνίου – Ο expert θα είναι συνδεδεμένος στις 03/07/2013 από τις 4 μ.μ. έως 6 μ.μ.

Σημείωση:

  • Τα εργαστήρια πρακτικής θα είναι δωρεάν.
  • Οι παρουσιάσεις είναι στην αγγλική γλώσσα.
  • Μπορούν όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, να τα παρακολουθήσουν.
  • Στο τέλος κάθε εργαστηρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης αυτομάτως μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα του προγράμματος CLEAR.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα γραφεία της ΕΚΠΟΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας ( Ελ. Βενιζέλου – Αναλήψεως, Διοικητήριο)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2421352535, 2421352533 Στη σελίδα της ΕΚΠΟΛ στο facebook

https://www.facebook.com/ekpol.magnesia?ref=tn_tnmn & e-mail: [email protected] Επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΚΠΟΛ για το πρόγραμμα CLEAR: Τακτικού Βικτώρια & Τζιβινίκου Ειρήνη – Αρετή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου