ΤΟΠΙΚΑ

Συνέδριο για τη βιώσιμη οικονομία

συνέδριο-για-τη-βιώσιμη-οικονομία-770879

Συνέδριο με θέμα την βιώσιμη οικονομία και εργαστήριο διοργανώνεται στο Kalikalos, στον Κισσό Πηλίου, μετά 31ης Μαΐου και 7ης Ιουνίου. Συντονιστής του συνεδρίου είναι ο Jonathan Dawson, λέκτορας Οικονομικών στο Schumacher College, όπου ηγείται του προγράμματος μάστερ στα Οικονομικά της Μετάβασης: τη δημιουργία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, την υψηλή ευημερία, τις ανθεκτικές οικονομίες. Είναι ο κύριος σχεδιαστής του προγράμματος σπουδών Βιώσιμης Οικονομίας του ιδρύματος Gaia Education, που έχει εγκριθεί από την UNESCO, ως μια δημιουργική συμβολή του τρέχοντος δεκαετούς προγράμματος του ΟΗΕ «Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Ο Jonathan διατέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κλάδου του Παγκόσμιου Δικτύου Οικολογικών Χωριών (GEN) και ήταν κάτοικος επί σειρά ετών της οικοκοινότητας Findhorn στη Σκωτία.

Το συγκεκριμένο διήμερο και η εβδομάδα που ακολουθεί, είναι μια ευκαιρία για ακτιβιστές που έρχονται από πολύ διαφορετικά μονοπάτια και από διαφορετικές κουλτούρες, να βρεθούν μαζί και να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να γονιμοποιήσουν ιδέες και να αρχίσουν να εφαρμόζουν νέα και βιώσιμα μονοπάτια στην οικονομία. Οι εμπνευστές και διοργανωτές της συνάντησης, αναφερόμενοι στην βιώσιμη οικονομία, κάνουν λόγο για «μια νέα οικονομία που αναδύεται, βασιζόμενη στο αδιάσειστο γεγονός πως είμαστε από την φύση μας προγραμματισμένοι για συνεργασία και ενσυναίσθηση». Το ερώτημα που διατυπώνεται από τους διοργανωτές, είναι «τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να επιφέρουμε μια ριζική αλλαγή στο οικονομικό μας σύστημα και να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο της κοινότητας στα κοινά αγαθά; Πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τους εαυτούς μας ώστε να δημιουργήσουμε ριζοσπαστικά νέα συστήματα ανταλλακτικής οικονομίας με τοπικό ή διεθνή χαρακτήρα, που να παρακάμπτουν την επικρατούσα τάση του τραπεζικού συστήματος να δημιουργεί αυτά τα τεράστια και ευλόγως ανεξόφλητα χρέη τόσο από ιδιώτες όσο και από τα έθνη;»

Στην παραπάνω συγκέντρωση, θα επιχειρηθεί η συνδιοργάνωση ενός νέου λεξιλογίου της σύνδεσης, της αλληλεξάρτησης και της αμοιβαιότητας, θα «οραματιστούμε και θα επανασχεδιάσουμε το χρήμα καθώς και τα πιστωτικά συστήματα που θα εξυπηρετούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη και θα διερευνήσουμε τα επιτυχή πειράματα, για τη δημιουργία μιας οικονομίας της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο» τονίζουν οι διοργανωτές. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα +30 210 923 0491, +30 697 550 2736, ή διαδικτυακά με το Email: [email protected]

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου