ΤΟΠΙΚΑ

Σε κινητοποιήσεις οι καθηγητές Μαγνησίας

σε-κινητοποιήσεις-οι-καθηγητές-μαγνη-770901

Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι καθηγητές της Μαγνησίας. «Σκοπός η ανάνηψη και η τελική νίκη του κινήματός μας», αναφέρει η διοίκηση της τοπικής ΕΛΜΕ μετά τις αποφάσεις που έλαβε σε προχθεσινή συνεδρίαση, στον απόηχο της θυελλώδους εβδομάδας που προηγήθηκε της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, με αποφάσεις για απεργία -και ενώ είχε ήδη γίνει προληπτική επιστράτευση- η οποία τελικά ανεστάλη με διαδικασίες που προκάλεσαν έντονη δυσφορία στον κλάδο.

Η διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας αποφάσισε αύριο Πέμπτη, στις 12 μ., στα γραφεία της ΕΛΜΕ, να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, «με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας για τα πολλά και επιδεινούμενα προβλήματα που ανέκυψαν από τα τελευταία γεγονότα και τη στάση των κυβερνώντων, τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο εκπαιδευτικός και το Δημόσιο Σχολείο, το κλίμα ολοκληρωτισμού που βιώνει η σχολική κοινότητα και τις επερχόμενες δράσεις του κινήματος ενάντια σε όσους επιβουλεύονται για τον εκπαιδευτικό και τη νεολαία».

Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της «Επιτροπής Αγώνα» της ΕΛΜΕ, στα γραφεία της, στην Αντωνοπούλου 66, στις 7 μ.μ.

«Επειδή είναι απαραίτητη κάθε δυνατή βοήθεια στην υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της Δημόσιας Παιδείας, καλούμε να συμμετάσχει όποιος μπορεί να βοηθήσει (με ιδέες αλλά και με τη φυσική του παρουσία!)», τονίζει η ΕΛΜΕ και καταλήγει:

«Προτιμητέο μάλιστα είναι να υπάρξει τουλάχιστον ένας αντιπρόσωπος από κάθε σχολείο, ώστε να εξασφαλιστεί μέγιστη δυνατή διάχυση και συντονισμός δράσεων. Οι αποφάσεις παίρνονται εύκολα… αλλά κάποιος πρέπει να κρεμάσει το κουδούνι στην ουρά της γάτας! Η Επιτροπή Αγώνα σάς περιμένει.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου