ΤΟΠΙΚΑ

Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση

καινοτόμες-πρακτικές-στην-εκπαίδευσ-770915

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καινοτόμες πρακτικές που συνδυάζουν εκπαιδευτική θεωρία και ψηφιακή τεχνολογία είχαν χθες εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και επιστήμονες πληροφορικής, σε εσπερίδα με τίτλο «Σοβαρά Παιχνίδια: Ψηφιακή Τεχνολογία στη Δια Βίου Μάθηση», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Η εσπερίδα που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας, έγινε με σκοπό τον εμπλουτισμό τωναναπτυγμένων πρακτικών στη δια βίου μάθηση προς όφελος εκπαιδευομένων και διδασκόντων.

Η Μηχανικός Λογισμικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα επεσήμανε ότι η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε για λόγους διάχυσης στο πλαίσιο ερευνητικών σχεδίων σχετιζόμενων με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στη μάθηση, στη σύνθεση της γνώσης, και στην εμπέδωση δεξιοτήτων με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι οι παιδαγωγικές θεωρήσεις και χρήσεις ψηφιακών παιχνιδιών προωθούν την επικοινωνία μάθηση γλωσσών με έμφαση στις πολιτισμικές επιρροές στην χρήση «κοινών γλωσσών» και στο διαφορετικό τρόπο που χρησιμοποιούνται οι κοινές γλώσσες στα πλαίσια επαγγελματικής επικοινωνίας από άτομα με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου