ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ταμείο ανεργίας… οι απολυμένοι του ΙΚΑ

χωρίς-ταμείο-ανεργίας-οι-απολυμένοι-770930

Το μαρτύριο της σταγόνας περιμένει… τους τέσσερις απολυμένους μέσω ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ Βόλου. Μπορεί τον Ιούνιο να εκδικάζεται η αίτηση που έχουν κάνει για αναίρεση της απόφασης του δικαστηρίου, βάσει της οποίας κινήθηκε η διαδικασία απόλυσής τους από το Δημόσιο, όμως θα χρειαστούν 4 μήνες προκειμένου να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Τέσσερις μήνες αγωνίας και προβληματισμού και με τους τέσσερις απολυμένους να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα καθώς βρίσκονται εκτός εργασίας χωρίς ταμείο ανεργίας και χωρίς να ξέρουν εάν θα επιστρέψουν ή όχι στην εργασία τους, που την κατοχύρωσαν με το «σπαθί» τους συμμετέχοντας σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

«Είμαστε ήδη 4 μήνες άνεργοι χωρίς ταμείο ανεργίας. Δεν προβλέπεται για απολυμένους δημοσίους Υπαλλήλους μας είπαν από τον ΟΑΕΔ. Είμαστε εγκλωβισμένοι χωρίς να μπορούμε να βρούμε την όποια εργασία. Ποιος εργοδότης θα μας προσλάβει άραγε γνωρίζοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη το δικαστήριο;» αναρωτιέται μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θ.Κ από τους απολυμένους.

Οι απολυμένοι φοβούνται ότι αυτή η δικαστική διαμάχη μπορεί και να κρατήσει χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασιακή ανασφάλειά τους και το πρόβλημα της ανεύρεσης άλλης εργασίας όταν βρίσκεται σε εκκρεμότητα όλο αυτό το διάστημα.

«Είμαστε άνθρωποι με γνώσεις, πτυχία και μεταπτυχιακά και όμως αποφασίστηκε να πεταχτούμε στο δρόμο χωρίς ουσιαστικά να φταίμε. Απλά κάναμε το λάθος να πιστέψουμε στην “αξιοκρατία” του ΑΣΕΠ, αλλά εξαπατηθήκαμε απο το ίδιο το κράτος που τώρα ακολουθεί την τακτική “νίπτω τας χείρας μου”, συμπληρώνει ο ίδιος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλοι οι απολυμένοι του ΙΚΑ για να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ στις συγκεκριμένες υπηρεσίες παραιτήθηκαν από τις εργασίες που είχαν εξασφαλίσει στον ιδιωτικό τομέα.

«Τώρα έγινα ο πρώτος “αξιοκρατικά” απολυμένος δημόσιος υπάλληλος, ενώ άλλοι τόσα χρόνια εισέρχονταν στο δημόσιο από κάθε είδους “παράθυρα” σημειώνει ο Θ. Κ., ενώ καταλήγοντας δήλωσε: «Στα αλήθεια, μήπως τους νοιάζει για μας; Για τον κοσμάκη που κάνει δύο χρόνια να πάρει σύνταξη; Για την ανασφάλιστη εργασία; Για τις ουρές και την ψυχολογική πίεση που δέχονται καθημερινώς οι λιγοστοί πλέον εργαζόμενοι του ΙΚΑ ανά την Ελλάδα;».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου