ΤΟΠΙΚΑ

Την Κυριακή τα Ανθεστήρια στα Κάτω Λεχώνια

την-κυριακή-τα-ανθεστήρια-στα-κάτω-λεχ-771064

Μνήμες από τα παλιά θα ξυπνήσει η αναβίωση των Ανθεστηρίων στα Κάτω Λεχώνια την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 7.30 το βράδυ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων και της Προέδρου του Συμβουλίου κ. Βούλας Παπαδοπούλου, η οποία πρότεινε την αναβίωση της γιορτής στα χνάρια των εκδηλώσεων που είχαν γίνει από το 1959 έως το 1963, την περίοδο ’75-‘77 και από το 1999 έως το 2002, με αναπαραστάσεις των ρούχων αλλά και των αρμάτων εκείνων των εκδηλώσεων.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, της τοπικής Αντιδημαρχίας Αγριάς και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Στόχος είναι οι Βολιώτες να ζήσουν μια ιδιαίτερη γιορτή η οποία αναμένεται να επιφυλάξει ευχάριστες εκπλήξεις και θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι μέχρι το πρωί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Κάτω Λεχώνια.

Με τη υποστήριξη πολλών επαγγελματιών θα οργανωθεί μια εξαιρετική παρέλαση. Στολισμένα με λουλούδια αυτοκίνητα, ποδήλατα, άμαξες, κορίτσια και αγόρια από σχολές χορού και πλήθος εθελοντών θα παρελάσουν στον κεντρικό δρόμο των Κάτω Λεχωνίων. Συγκεκριμένα, στην παρέλαση θα πάρουν μέρος η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Τασούλη, δύο άρματα, τρεις άμαξες (των Δ. Συνετόπουλου, Λ. Ζήντρα, Ελ. Μανιάρα), 70 παιδιά της Σχολής Χορού Κατερίνας Βαλατσού», 18 παιδιά του Παραδοσιακού Τμήματος Αγριάς – Δράκειας, τα Παραδοσιακά Τμήματα Κάτω Λεχωνίων και Άνω Λεχωνίων, 15 ποδηλάτες από τον Αθλητικό Σύλλογο Βόλου «Άκρατος» (υπεύθυνος Δ. Χίος). Την καλλιτεχνική επιμέλεια της γιορτής έχει αναλάβει αφιλοκερδώς η κ. Βαλατσού. Τα παιδιά της Σχολής Χορού που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση, αμέσως μετά θα ανοίξουν το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης με 5 χορογραφίες, της κ. Βαλατσού, σε κλασικό μπαλέτο, αφιερωμένες στην Άνοιξη. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Σταύρος Πλουμιστός και είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρίας Διοργανώσεων & Δημοσίων Σχέσεων HUMOR HELLAS η οποία διαχειρίζεται τις εμφανίσεις του κ. Πλουμιστού.

Το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει 15λεπτα με: 5 χορογραφίες μπαλέτου από τη Σχολή Χορού Κατερίνας Βαλατσού, 4 παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Κάτω Λεχωνίων, 4 παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Άνω Λεχωνίων και 4 παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Αγριάς – Δράκειας. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό πανηγύρι από την ορχήστρα «Διπλοπενιές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου