ΤΟΠΙΚΑ

Ανάκληση της άδειας λειτουργίας καφέ – μπαρ

ανάκληση-της-άδειας-λειτουργίας-καφέ-771085

Στην ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καφέ στην οδό Κουμουνδούρου προχώρησε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Λίγο νωρίτερα στο ίδιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε επιβληθεί η ανώτατη ποινή για κλείσιμο εξήντα ημερών για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Το συγκεκριμένο κατάστημα απασχόλησε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, καθώς υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες από τους ενοίκους των διαμερισμάτων που διαμένουν στους άνω ορόφους της οικοδομής στο ισόγειο της οποίας λειτουργεί το καφέ – μπαρ.

Στα αξιοσημείωτα με αφορμή την παραπάνω απόφαση η επισήμανση του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δημ. Δερβένη προς την Υπηρεσία ότι θα πρέπει να είναι… υποψιασμένη, αν ο ίδιος επιχειρηματίας επιχειρήσει να ανοίξει την ίδια επιχείρηση με άλλη επωνυμία, ενώ για το ίδιο θέμα ζήτησε όπως ενημερωθεί σχετικά και η Δημοτική Ενότητα Βόλου, σε περίπτωση που στο άμεσο μέλλον επιχειρηθεί να επαναλειτουργήσει το ίδιο κατάστημα με τον ίδιο επιχειρηματία, αλλά με άλλη διακριτική επωνυμία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε για το ίδιο θέμα και η τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ν. Μόσχου.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής η επισήμανση ότι η μη λήψη άδειας λειτουργίας μουσικής δε συνιστά λόγο για την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας ενός καταστήματος. Με βάση το παραπάνω σκεπτικό δικαστικής απόφασης που ανέπτυξε για λογαριασμό του πελάτη του ο συμπολίτης δικηγόρος του Βόλου Δημ. Λιβογιάννης γλύτωσε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος του γνωστός επιχειρηματίας που διατηρεί γνωστό καφέ μπαρ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο ίδιος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι στις προθέσεις του είναι να πληρώσει την ΑΕΠΙ που είναι προαπαιτούμενο, ωστόσο όπως σημείωσε ο Δήμος δεν μπορεί να του χορηγήσει την άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων λόγω παλαιών οφειλών του, τα οποία αν δεν πληρωθούν στο σύνολό τους, δεν μπορούν να του χορηγήσουν την άδεια.

Ακόμη στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή αποφάσισε τη μη ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστήματος καφέ στην οδό 2ας Νοεμβρίου και Παγασών καθώς δέχθηκε την πρόθεση του ιδιοκτήτη να προχωρήσει με δική του πρωτοβουλία στην προμήθεια ειδικού μηχανήματος (κομπρέσορα) που κόβει την ένταση του ήχου της μουσικής στα όρια που προβλέπει ο νόμος (80 db) και που δεν μπορεί να τα υπερβεί ακόμη και όταν κάποιος επιχειρήσει να την ανεβάσει περιστασιακά.

Ακόμη στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου αποφάσισε να δώσει χρονική προθεσμία τριάντα ημερών σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να επιλύσει διάφορες εκκρεμότητες που εντοπίστηκαν σε δύο καταστήματά της στην οδό Αχιλλοπούλου στην οδό Θυατείρων

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη να παραχωρήσει χώρο στην Πλατεία Αγίου Νικολάου για πραγματοποίηση κοινωνικής δράσης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό / Τμήμα Βόλου. Σύμφωνα με το έγγραφο οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας της Υπηρεσίας αυτής έχουν προγραμματίσει στο Βόλο τη συγκέντρωση ρουχισμού και παιχνιδιών με στόχο τη διάθεσή τους σε άπορες οικογένειες και άτομα . Η δράση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαΐου και το πρωί του Σαββάτου 1 Ιουνίου κατά τις ώρες από τις 6μ.μ – 8 μ.μ και από τις 10 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου