ΤΟΠΙΚΑ

Παραιτείται και η μοναδική γαστρεντερολόγος

παραιτείται-και-η-μοναδική-γαστρεντε-771252

«Φυλλορροούν» οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου – Οδεύουν προς κλείσιμο κλινικές

Η απογύμνωση του Νοσοκομείου Βόλου συνεχίζεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος που έχει χτυπήσει «κόκκινο» εξαιτίας των συνεχών αποχωρήσεων.
Χθες ήταν η σειρά της μοναδικής γαστρεντερολόγου στο αρμόδιο τμήμα του Αχιλλοπούλειου να υποβάλλει αίτηση παραίτησης.

Η Μαρία Καρδάση υπέβαλε αίτηση πρόωρης συνταξιοδότησης, την οποία για να έχει ισχύ θα πρέπει να επαναλάβει όπως προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας σε ένα μήνα. Η παραίτησή της ήρθε να προστεθεί στις πολλές άλλες που έχουν προηγηθεί και έχουν προκαλέσει τεράστιες δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο Βόλου με αποτέλεσμα ολόκληρα τμήματα και κλινικές να κινδυνεύουν με λουκέτο.

Η κ. Καρδάση εδώ και αρκετούς μήνες μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Φ. Γεροβασίλη είχε μόνη της επωμιστεί τη λειτουργία του Γαστρεντερολογικού και ενώ ο οργανισμός προέβλεπε τρεις γαστρεντερολόγους.

Οι επανειλημμένες εκκλήσεις για προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια έπεσαν στο κενό, ενώ ακόμη και στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα δεν προβλέπεται η πρόσληψη γαστρεντερολόγου.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας με αφορμή την παραίτηση της συναδέλφου του χτύπησε νέο «καμπανάκι» για την απορρύθμιση του Νοσοκομείου Βόλου.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την απογύμνωση του Ιδρύματος από ιατρικό προσωπικό θα απασχολήσουν τη συνέλευση των γιατρών την ερχόμενη Παρασκευή στη 1.30 μετά το μεσημέρι όπου έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΓΝΒ.

Βασικό αίτημα η πρόσληψη 21 τουλάχιστον επικουρικών γιατρών -και όχι πέντε που έχουν εγκριθεί από το Υπ. Υγείας- και 30 μόνιμων γιατρών το επόμενο διάστημα πριν διαλυθεί το Νοσοκομείο Βόλου.

Οριακή η λειτουργία…

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας με αφορμή τη συνέλευση της Παρασκευής αλλά και την παραίτηση της κ. Καρδάση σκιαγραφεί με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες κλινικές του Γ.Ν. Βόλου.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΚΥΜ στην ΩΡΛ κλινική προβλέπονται 5 ειδικοί γιατροί, ενώ αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο είναι ένας και στο Νομό Λάρισας είναι και στα δυο νοσοκομεία 14!

Η οφθαλμολογική κλινική είναι με έναν γιατρό ο οποίος σκέφτεται την παραίτηση, ενώ στο τμήμα θα έπρεπε να είναι 5. Οι ασθενείς που είναι σε αναμονή για οφθαλμιατρικά χειρουργεία ξεπερνούν τους πεντακόσιους!

Το νευρολογικό τμήμα είναι με έναν ιατρό, ενώ οι θέσεις είναι δυο, και το νεφρολογικό τμήμα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αφού 3 γιατροί εξυπηρετούν όλο το νομό. Η μονάδα μεσογειακής αναιμίας λειτουργεί με ένα γιατρό.

Η ορθοπαιδική κλινική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, αφού δυο νέοι επιμελητές που είχαν προσληφθεί πήραν αποσπάσεις για άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Το νευροχειρουργικό τμήμα έχει δυο ιατρούς, οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες για να καλυφθεί ο μήνας.

Η παιδιατρική κλινική αυτή τη στιγμή λειτουργεί με παιδιάτρους από τα Κέντρα Υγείας, οι οποίοι έρχονται και κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο.

Πνευμονολόγος και ενδοκρινολόγος δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν κενές θέσεις που περιμένουν.

Στη χειρουργική κλινική σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα λόγω συνταξιοδοτήσεως ενός επιμελητή από τη μία, και λόγω έλλειψης ειδικευόμενου στη λίστα αναμονής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου