ΤΟΠΙΚΑ

Ανακλήσεις αδειών από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

ανακλήσεις-αδειών-από-την-επιτροπή-πο-771489

Οριστικά ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων από γνωστό καφέ στο κέντρο της πόλης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στη σημερινή της συνεδρίαση. Ο ιδιοκτήτης έχει πολλές φορές υποπέσει στην παράβαση διατάραξης της κοινής ησυχίας, ενώ δεν εμφανίστηκε και σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής, ούτε ο ίδιος, ούτε εκπρόσωπός του.

Επιπλέον, τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ν. Μόσχος, όσο και ο αντιδ. Δημ. Δερβένης, επισήμαναν, ότι ο εν λόγω ιδιώτης ετοιμάζεται ν’ αλλάξει την επωνυμία της επιχείρησης και να εκδώσει νέα άδεια και θα πρέπει να προσέξουν και οι υπηρεσίες, αλλά και η Δημοτική Ενότητα Βόλου πώς θα χειριστούν το θέμα.

Όπως τόνισε ο κ. Μόσχος, ο συγκεκριμένος ιδιώτης έχει υποπέσει σε πάρα πολλές παραβάσεις, πολεοδομικές και παραβάσεις ήχου και ωραρίου, ενώ έχουν καταγραφεί και διαμαρτυρίες γειτόνων.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αφαίρεση άδειας λειτουργίας για 60 ημέρες από ουζερί με πίστα στην οδό Λαμπράκη, επειδή ο ιδιοκτήτης του αδιαφόρησε και δεν παραβρέθηκε, ενώ ανακλήθηκε οριστικά η άδεια λειτουργίας από γαλακτοζαχαροπλαστείο, επί της οδού Μπότσαρη για πολεοδομικές παραβάσεις, μετά και από αναβολή που είχε δοθεί, προκειμένου να συμμορφωθεί.

Αγοράζουν ντεσιμπελόμετρα και κόφτες ήχων

Την αγορά ντεσιμπελόμετρων και κοφτών ήχου επικαλούνται καταστηματάρχες, για να γλιτώσουν την αφαίρεση άδειας μουσικών οργάνων, καθώς τούς βεβαιώνονται παραβάσεις για υψηλή ένταση μουσικής.

Σήμερα, σε δύο περιπτώσεις δεν έγινε ανάκληση άδειας, καθώς, ο ένας επιχειρηματίας δήλωσε ότι έχει προμηθευτεί ντεσιμπελόμετρο για να παρακολουθεί την ένταση του ήχου, και ο δεύτερος, ότι προμηθεύτηκε κόφτη ήχου (παρουσίασε και το τιμολόγιο αγοράς), προκειμένου ο ήχος να μην υπερβαίνει ένα όριο.

Ο κ. Μόσχος, στη δεύτερη περίπτωση, επεσήμανε στον υπεύθυνο, ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες γειτόνων για το θόρυβο και προειδοποίησε με την επιβολή της ανωτάτης των ποινών, αν γίνει ξανά παράπονο από ένοικο της πολυκατοικίας.

Τέλος, προθεσμία 30 ημερών, προκειμένου να προσκομιστούν όλες οι απαραίτητες δηλώσεις τακτοποίησης, δόθηκε σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αναφορικά με δύο καταστήματά της στις οδούς Αχιλλοπούλου και Θυατείρων. Όπως έγινε γνωστό, στα δύο καταστήματα, τα σχεδιαγράμματα δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα, ενώ επιπλέον, λειτουργούσε τμήμα κρεοπωλείου χωρίς άδεια λειτουργίας.

Σημειώνεται πάντως ότι η σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, διαφοροποιήθηκε, υποστηρίζοντας ότι «είναι πρακτική των σούπερ μάρκετ να χρονοτριβούν και να κερδίζουν χρόνο και είναι εκτεθειμένη η επιτροπή, γιατί συνεχίζουν να πωλούν είδη για τα οποία δεν έχουν άδεια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου