ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποιήσεις σωματείων και συλλόγων

κινητοποιήσεις-σωματείων-και-συλλόγ-771501

Σειρά δράσεων στήριξης κοινωνικών αγώνων άλλων κοινωνικών ομάδων κι επαγγελματικών τάξεων, αλλά και πρωτοβουλίες για το Νοσοκομείο Βόλου ανέλαβαν τα σωματεία εργατοϋπαλλήλων και συλλόγων αυτοαπασχολουμένων της περιοχής που συνεδρίασαν χθες στο ΕΚΒ και συζήτησαν το οξυμένο πρόβλημα του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού.

Στη σύσκεψη την κεντρική εισήγηση έκανε ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο κάθε εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κάθε λαϊκή οικογένεια θα πρέπει να κατανοήσουν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στους προαναφερόμενους τομείς με την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και όλων των πλευρών της.

Επισήμανε ότι στο Βόλο η ανεργία ξεπερνά το 30% ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου είναι πολύ σοβαρά και δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε όλους.

Προτάθηκε κι αποφασίστηκε στις 6 Ιούνη να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο Νοσοκομείο του Βόλου με την απαίτηση να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Στις 12 Ιούνη να στηριχθεί η κινητοποίηση των επαγγελματιών και εμπόρων στον ΟΑΕΕ για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και των χρεών.

Και τέλος στις 18 Ιούνη να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο ΙΚΑ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους που δεν έχουν σφραγισμένα τα βιβλιάριά τους να τα φέρουν και να απαιτήσουμε να σφραγιστούν όλα ανεξαιρέτως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου