ΤΟΠΙΚΑ

Υποτροφίες σε φοιτητές από την Ισραηλιτική Κοινότητα

υποτροφίες-σε-φοιτητές-από-την-ισραηλ-771775

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ιωάννης Ε. Μεσσήνης και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών προσκαλούν στην τελετή απονομής υποτροφιών σε φοιτητές – φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 7.00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.

Οι υποτροφίες είναι ευγενική χορηγία του δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, κ. Ζαχαρία Σακκή.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα « Recuerdos de Americas» με τους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, κ. Κωνσταντίνο Κολέτσιο στην κιθάρα και κ. Πέπο Σάλεμ στο φλάουτο.

Μετά από έγγραφο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου προς την Πρυτανεία του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος, τον περασμένο Απρίλιο, για τη χορήγηση υποτροφιών σε τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ακαδημαϊκό έτος 2012-2013), η προσφορά έγινε αποδεκτή με πρυτανική πράξη και καθορίστηκαν τα κριτήρια επιλογής των φοιτητών, βάσει των εξής παραμέτρων: κατηγορία πολυτέκνων, χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, καλή επίδοση στα μαθήματα.

Μετά από επεξεργασία των κριτηρίων από τη Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων, τα ονόματα των φοιτητών που επιλέχθηκαν είναι:

– Αλεξάνδρα Διπλάρη, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

– Ελένη Λύτρα, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

– Γεωργία Ψύρρα, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Οι φοιτήτριες έχουν ήδη ενημερωθεί από τον αναπληρωτή πρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αν. Καθηγητή Δημήτριο Βαφείδη και έχουν αποδεχθεί τις υποτροφίες.

Ο κ. Βαφείδης, με την απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες για την ευγενική τους πρόθεση να ενισχύσουν οικονομικά φοιτητές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου