ΤΟΠΙΚΑ

Δέντρο με ιστορία

δέντρο-με-ιστορία-771785

« Η Ελιά στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο» ήταν το θέμα του προγράμματος που παρουσίασε στο Αχίλλειο το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Για την οργάνωση και εκτέλεση του σχεδιασμού υλοποίησης αυτού του προγράμματος εργάστηκαν τελικά 177 παιδιά στηριζόμενα στην όρεξη την επιμονή, την υπομονή και την εργατικότητα της ομάδας συντονισμού του προγράμματος που αποτελείται από δασκάλους διαφορετικών ειδικοτήτων.

Το θέμα προσεγγίστηκε διαθεματικά στο πλαίσιο των μαθημάτων της γλώσσας, της μελέτης περιβάλλοντος, της γυμναστικής, των αγγλικών, της πληροφορικής και των άλλων μαθημάτων που εμπεριέχονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

Μια κεντρική ομάδα από μαθητές της Δ’ δημοτικού, δούλεψε έναν ολόκληρο χρόνο που διάβασαν για την ιστορία της ελιάς στην Ελλάδα και στους άλλους πολιτισμούς, τη ζωγράφισαν, γνώρισαν την καλλιέργειά της, την επεξεργασία της και στο τέλος τη γεύτηκαν μαγειρεύοντας γαστρονομικές συνταγές με βάση την ελιά και το λάδι. Κατόπιν μαθητές και των άλλων τάξεων της Α’ της Β΄ και της Ε’ δημοτικού μέσα από το θεατρικό παιχνίδι αναβίωσαν ιστορίες της μυθολογίας, έπαιξαν παιχνίδια στα αγγλικά, τραγούδησαν και χόρεψαν χορούς γραμμένους για την ελιά. Κατασκεύασαν μια μικρογραφία ελαιώνα μέσα στην οποία έστησαν μια ολόκληρη ιστορία που με τη βοήθεια της τεχνολογίας τη μετασκεύασαν σε μικρού μήκους ταινία animation.

Το γενικό συντονισμό της ομάδας είχε η δασκάλα του Δ2 Χαρά Σδρόλια, η οποία συνεργάστηκε με την δασκάλα του ολοημέρου Μελπομένη Μίγα που είχε και την ευθύνη των θεατρικών του ολοημέρου, την καθηγήτρια αγγλικών Εύη Καραβατάκη που είχε την επιμέλεια των μουσικών παιχνιδιών στα αγγλικά, καθώς και τη γυμνάστρια Ευτυχία Μαραθά που είχε την γενική επιμέλεια των χορογραφιών και της μουσικής. Με τις κατασκευές και το δημιουργικό της ταινίας animation ασχολήθηκε η δασκάλα των καλλιτεχνικών Φωτεινή Καφίδα, το δημιουργικό των power point και την επίβλεψη των ηλεκτρονικών μέσω της εκδήλωσης είχε ο καθηγητής πληροφορικής του σχολείου Δημήτρης Μπαντιστάκης, για την εκτέλεση των τραγουδιών με τα παιδιά εργάστηκε η μουσικός Ευθυμία Πισιώτη και για τα σκηνικά η Μολυβία Πόρποδα καθώς και ο θεατρολόγος Δημήτρης Αποστόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου