ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς γιατρό η Τσαγκαράδα

χωρίς-γιατρό-η-τσαγκαράδα-771888

Χωρίς γιατρό παραμένουν οι κάτοικοι της Τσαγκαράδας εδώ και δέκα μήνες, καθώς ακόμη δεν έχει προκηρυχτεί θέση για την κάλυψη του Περιφερειακού Ιατρείου της περιοχής. Oι κάτοικοι όλο αυτό το διάστημα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείου Βόλου, για εξετάσεις και περίθαλψη αλλά ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Στο μεταξύ πριν ένα δεκαήμερο διορίστηκε αγροτικός γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού, ωστόσο οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι πάρα πολλές καθώς ο γιατρός που επισκέπτεται το ιατρείο 2-3 φορές την εβδομάδα δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Κισσού, του Ανηλίου και του Αγίου Δημητρίου.

Αναφερόμενος στην κενή θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας ο αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Μπρίζης τόνισε : «Το περιφερειακό ιατρείο Τσαγκαράδας παραμένει χωρίς γιατρό από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου και είναι αμφίβολο αν η θέση καλυφτεί εν όψει του καλοκαιριού, καθώς προκήρυξη δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Όλους αυτούς του μήνες οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα καθώς αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Βόλου ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση. Σε περίπτωση που γίνει κάτι σοβαρό τι πρέπει να κάνουμε;».

Παράλληλα ο κ. Μπρίζης επισημαίνει ότι οι κάτοικοι της Τσαγκαράδας αποφεύγουν να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς καθώς πολλές φορές δεν υπάρχουν ούτε γιατροί και έτσι δεν το «ρισκάρουν».

Αναστάτωση για το Πολυϊατρειό Κισσού

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου αποφασίστηκε ,ένα μέρος του χώρου που στεγάζεται σήμερα το Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού να ενοικιαστεί σε ιδιώτη γιατρό.

Ο συγκεκριμένος χώρος προορίζονταν για Πολυϊατρείο, ωστόσο εδώ και 8 χρόνια δεν στελεχώθηκε ποτέ. Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Μπρίζης επεσήμανε ότι το Δημοτικό κτήριο στον Κισσό ήταν πολυϊατρείο μόνο στα «χαρτιά» καθώς ποτέ δεν στελεχώθηκε με γιατρούς.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου σχετικά με την απόφαση του του Δημοτικού Συμβουλίου να ενοικιάσει τον χώρο σε ιδιώτη γιατρό καταγγέλλει ότι με την παραπάνω απόφαση απαγορεύεται κάθε κινητοποίηση για πρόσληψη γιατρών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου συγκεκριμένα καταγγέλλει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαιτεί να την πάρει πίσω ενώ παράλληλακαλείτους εργαζόμενους της περιοχής, τα σωματεία και τους αγροτικούς συλλόγους να προστατέψουν την περιουσία τους, το Κέντρο Υγείας, τα Νοσοκομεία και τα ιατρεία, αλλά και να παλέψουν για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τσαπράζης, μεταξύ άλλων τονίζει: «Η Δημοτική Αρχή συκοφαντούσε την κινητοποίηση των 18 συλλόγων και φορέων της περιοχής μας που παλεύουν μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή για την αναβάθμιση της Υγείας ώστε ο λαός να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θα χαίρονται κυβέρνηση, Τρόικα με την παράδοση του Πολυϊατρείου Κισσού σε ιδιωτική εταιρεία υγείας. Ανοίγουν δρόμο, για να ακολουθήσουν το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και τα Νοσοκομεία της χώρας. Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει το πολυϊατρείο Κισσού και το Κέντρο Υγείας με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό (παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο, μικροβιολόγο και γενικό γιατρό) και να καταργηθεί κάθε χαράτσι στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου