ΤΟΠΙΚΑ

Επιτυχής διημερίδα για το διαδίκτυο

επιτυχής-διημερίδα-για-το-διαδίκτυο-771893

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το διήμερο 20 και 21 Μαΐου στο Βόλο, η δράση «Διαδίκτυο και παιδιά – Προκλήσεις & κίνδυνοι (ενημερώνομαι – ευαισθητοποιούμαι – εμπλέκομαι)» που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Βόλου, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας – 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με τη στήριξη της Saferinternet.gr και της Google.

Η προεργασία και η σχετική προετοιμασία έγινε χάρη στην άριστη συνεργασία του συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου και των ειδικοτήτων όπου δούλεψαν επί ένα περίπου εξάμηνο διαθεματικά και διεπιστημονικά. Συγκεκριμένα για την προσέγγιση μέσω τέχνης του θέματος τα παιδιά με την καθοδήγηση της καθηγήτριας εικαστικών ζωγράφισαν το πανό της κεντρικής εκδήλωσης. Συμμετείχαν επίσης και στο διαγωνισμό Doodle της Google και τα έργα αναρτήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με θεατρικό έργο «Η φάρμα του Διαδικτύου» που παρουσιάστηκε στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», αφού προηγήθηκε συζήτηση με στέλεχος της Google και υποβλήθηκαν ερωτήματα από μαθητές σχετικά με το Διαδίκτυο. Την επόμενη ημέρα το σύνολο των δράσεων μεταφέρθηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, με ενημερωτικά εργαστήρια και βιωματικές δράσεις σε καθένα από τα δώδεκα τμήματα του σχολείου με την υποστήριξη πιστοποιημένων εκπαιδευτών του προγράμματος «Αριάδνη» του Πανεπιστημίου Αθηνών, του επιστημονικού συνεργάτη του πανεπιστημίου Αθηνών και συντονιστή του προγράμματος «Αριάδνη» κ. Γεωργίου Κορμά και εκπαιδευτικών του σχολείου που απευθύνονταν στους μαθητές όλων των τάξεων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η διημερίδα με παρουσιάσεις, εισηγήσεις του καθηγητή πληροφορικής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Μπατιστάκη και του κ. Γιώργου Κορμά απευθυνόμενες σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

O διευθυντής του σχολείου κ. Χατζηγιάννης αποφάσισε να περιληφθούν στον υπό εκπόνηση εσωτερικό κανονισμό του σχολείου άρθρα για το ασφαλές διαδίκτυο στο σχολείο και το σπίτι.

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η διημερίδα, αφήνει ανοιχτό περιθώριο για επανάληψή της και σε άλλα σχολεία στο μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου