ΤΟΠΙΚΑ

Φλεγόμενα σώματα στο δρόμο!

φλεγόμενα-σώματα-στο-δρόμο-716483

Σκηνικό θρίλερ στήθηκε στο clubLoft, στο Βόλο, χθες τα ξημερώματα. Μπετόνια με βενζίνη με τα οποία περιλούστηκαν οι εσωτερικοί χώροι του, ωστικό κύμα από τη βίαιη εκτόνωση αερίου μόλις επιχειρήθηκε να τεθεί πυρκαγιά και δύο φλεγόμενα σώματα που έτρεχαν προς το λιμάνι πέφτοντας στο νερό για να σωθούν από τη μανία της φωτιάς που έτρωγε τις σάρκες τους, είναι τα βασικά κομμάτια του σκηνικού που συγκλόνισε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Το club, στην οδό Ιάσονος 36, το οποίο παρέμενε κλειστό τους τελευταίους μήνες …κινήθηκε χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες σε επικίνδυνους ρυθμούς. Εμπρησμό από πρόθεση έδειξαν τα στοιχεία της αυτοψίας του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της προανάκρισης που ανέλαβε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Προσωπικές και οικονομικές διαφορές δείχνει πίσω από την εμπρηστική ενέργεια η Αστυνομία. Διαφορές, οι οποίες προσδιορίζονται μεταξύ των δύο 29χρονων, οι οποίοι έθεσαν τη φωτιά και υπέστησαν σοβαρότατα εγκαύματα σε ποσοστό 60% και του 30χρονου ιδιοκτήτη του Loft.

Οι δύο νεαρής ηλικίας κατηγορούμενοι και συλληφθέντες για τον εμπρησμό φέρεται να προχώρησαν στην ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους εξαιτίας οικονομικών διαφορών με τον ιδιοκτήτη του club. Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, ωστόσο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως όσα κρύβονται πίσω από την εμπρηστική ενέργεια, που μετέτρεψε ένα κτίριο σε βόμβα στο κέντρο του Βόλου και έστειλε τους δύο 29χρονους ημεδαπούς για νοσηλεία, φρουρούμενους, σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Τυλιγμένοι στις φλόγες

Οι φιγούρες δύο ατόμων να πετάγονται από το clubκαι να τρέχουν στο δρόμο ζωσμένοι στις φλόγες προκάλεσε σοκ σε πολίτες που κινούνταν στο σημείο, λίγο μετά στις 4 το πρωί χθες. Ούρλιαζαν από πανικό και πόνο και βγαίνοντας από την είσοδο του Loft στην οδό Ιάσονος έστριψαν στον κάθετο δρόμο της οδού Κουταρέλια κινούμενοι προς το λιμάνι του Βόλου, με τα ρούχα τους και τα μαλλιά τους να έχουν λαμπαδιάσει. Πέρασαν την οδό Αργοναυτών και πήδηξαν στη θάλασσα. Με σοβαρότατα εγκαύματα στο σώμα και το πρόσωπο ανασύρθηκαν από διερχόμενους και αστυνομικούς, που μετέβησαν στο σημείο.

Δίχως ακόμη να έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασής τους και έχοντας τις αισθήσεις τους μονολογούσαν ότι έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκαλώντας τη φωτιά, όπως περιέγραφαν αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού συμβάντος. «Κοίτα τι θα παθαίναμε για 3.000 ευρώ», ακούστηκε να λέει ο ένας στον άλλο. Τόσο ήταν το ποσό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο είχε δανείσει στον 30χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος, στο οποίο παλαιότερα εργάζονταν ως πορτιέρης. Ομως, ο ιδιοκτήτης του club, ο οποίος έκλεισε την επιχείρηση γύρω στα Χριστούγεννα αδυνατούσε λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων να επιστρέψει τα δανεικά.

Η διακομιδή των δύο τραυματιών έγινε εσπευσμένα με μονάδες του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου. Λίγο αργότερα ήταν σε καταστολή και εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασής τους, με τα εγκαύματα να καλύπτουν το 60% του σώματός και του προσώπου τους, αλλά και εσωτερικά να έχουν υποστεί βλάβες από την εισπνοή της καιγόμενης βενζίνης, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται με τους γιατρούς να αναμένουν την παρέλευση των πρώτων κρίσιμων 24ωρων, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Πέταξαν ρούχα και παπούτσια

Και ενώ οι νεαροί εμπρηστές μεταφέρονταν στο Νοσοκομείο, τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο, όταν η υπηρεσία ενημερώθηκε για ρούχα και ένα παπούτσι που έκαιγαν στο δρόμο… Ηταν όσα πρόλαβαν να βγάλουν από πάνω τους τρέχοντας για να γλιτώσουν από τις φλόγες. Ακόμη από το club δεν είχαν ξεφύγει καπνοί από τις πύρινες γλώσσες που καταβρόχθιζαν τα πάντα μέσα. Οταν οι πυροσβέστες άνοιξαν την πόρτα αποκαλύφθηκε ο πύρινος τρόμος. Η δύναμη πυρόσβεσης ενισχύθηκε σημαντικά και η μάχη που δόθηκε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά είχε απλωθεί σε κάθε σημείο του καταστήματος, καταστρέφοντας τα πάντα στο εσωτερικό του. Ζημιές προκλήθηκαν στο εφαπτόμενο κτίριο, όπου λειτουργεί υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Οι πυροσβέστες πάλευαν επί ώρες με τη μεγάλη και δύσκολη φωτιά, καταφέρνοντας να περιορίσει στο ελάχιστο τις ζημιές στο τραπεζικό υποκατάστημα. Κλιμακοφόρο της Πυροσβεστικής, έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά περίπου τέσσερις ώρες αργότερα και οριστική λήξη συναγερμού για το συμβάν σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Οι πυροσβέστες, φτάνοντας έξω από το Loft, στις 4.10 το πρωί, και ανοίγοντας την πόρτα του clubήρθαν αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα εκτόνωσης αερίου, εξαιτίας του καθαρού αέρα που πέρασε εκείνη τη στιγμή στον κλειστό χώρο. Η πρώτη εικόνα έδειχνε ότι στους χώρους του club είχαν περιχυθεί ποσότητες βενζίνης. Ισως με ένα μπετόνι ο καθένας είχαν φροντίσει να αδειάσουν το εύφλεκτο υλικό σε σημεία του καταστήματος, στο οποίο πέρασαν παραβιάζοντάς το, καθώς δεν λειτουργούσε. Οι φερόμενοι ως δράστες, όμως, φαίνεται ότι δεν υπολόγισαν τη γρήγορη εξάτμιση της βενζίνης, που έπνιξε μέχρι να ολοκληρώσουν το άδειασμα του υγρού, όλο το χώρο.

Πλησιάζοντας την πόρτα δημιούργησαν μια γραμμή με το εύφλεκτο υγρό μέχρι την έξοδο και στην άκρη της επιχείρησαν να θέσουν τη φωτιά, υπολογίζοντας ότι θα εξαπλώνονταν, ενώ εκείνοι θα έφευγαν από την πόρτα. Δεν υπολόγισαν, όμως, σωστά και άναψαν τη φλόγα με κλειστή την είσοδο, ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί, και ενώ το εύφλεκτο υλικό είχε διαχυθεί σε όλο το χώρο. Οι δύο 29χρονοι εγκλωβίστηκαν στο club και η φωτιά επεκτάθηκε στα ρούχα τους και στο σώμα τους.

Οικονομικές διαφορές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, «οι δύο 29χρονοι ημεδαποί, εξαιτίας προσωπικών και οικονομικών διαφορών που είχαν με 30χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη «καφέ-μπαρ», προξένησαν με εύφλεκτο υγρό, εμπρησμό στο κατάστημα, την ώρα που αυτό ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Κατά την αποχώρησή τους από το κατάστημα εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί στα ρούχα τους και το σώμα τους και να υποστούν σοβαρά εγκαύματα, ενώ προκειμένου να σωθούν, έπεσαν στη θάλασσα, απ’ όπου ανασύρθηκαν από προστρέξαντες αστυνομικούς και διερχόμενους πολίτες.

Οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Βόλου, όμως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας τους (πολλαπλά εγκαύματα), διεκομίσθησαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία για εμπρησμό θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες έχει εκτίσει κατά το παρελθόν ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία αλλοδαπού». Συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί για συμμετοχή του στη δολοφονία υπηκόου Αλβανίας, το 2007, στην παραλία του Βόλου.

—————————————————————————————————-

Πήγαν να κάψουν το κλαμπ και κάηκαν οι ίδιοι

Απρόβλεπτες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση εμπρησμού του κέντρου διασκέδασης “Loft”, στην οδό Ιάσονος 36, σήμερα τα ξημερώματα, κατά τον οποίο υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα δύο άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα, εντός του καταστήματος.

Ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν πως τα εν λόγω άτομα ήταν οι ιδιοκτήτες του κέντρου, τελικά, οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται τελικά, για τους δράστες του εμπρησμού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο 29χρονους ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, είναι γνωστός στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, αφού είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά ετών για δολοφονία πριν κάποια χρόνια και βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Τόσο αυτός, όσο και ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης του εμπρησμού εργάζονταν ως «πορτιέρηδες» στο κέντρο “Loft” και φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, τον είχαν απειλήσει ότι θα έκαιγαν το κέντρο αν δεν τους πλήρωνε τα δεδουλευμένα τους.

——————————————————————————–

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο φερόμενοι ως δράστες διέρρηξαν σήμερα τα ξημερώματα (λίγο μετά τις 4) την πόρτα του κέντρου και άρχισαν να ρίχνουν εύφλεκτο υλικό στους χώρους του. Όταν όμως έβαλαν τη φωτιά, πήραν φωτιά και τα ρούχα τους, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να τρέχουν με κατεύθυνση προς τη θάλασσα. Στην κατάσταση αυτή τους είδε ιδιοκτήτης περιπτέρου της περιοχής, ο οποίος και ενημέρωσε σχετικά την Πυροβεστική και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και οι δύο υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο του Βόλου και στη συνέχεια διεκομίστηκαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Το κέντρο καταστράφηκε ολοσχερώς (η ζημιά εκτιμάται στα 100.000 ευρώ), ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν επτά οχήματα της Π.Υ. με 13 πυροσβέστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κλαμπ άνοιγε περιστασιακά, κυρίως για εκδηλώσεις σχολείων και πάρτι και χθες το βράδυ ήταν κλειστό.

ert.gr

Διαβάστε επίσης : Κάηκε το κέντρο διασκέδασης «Λόφτ» δύο τραυματίες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου