ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ναό της Ευαγγελιστρίας

εθελοντική-αιμοδοσία-στο-ναό-της-ευαγ-716549

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει για πρώτη φορά ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη», την Παρασκευή 22 Μαρτίου από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο προϊστάμενος του ναού π. Κωνσταντίνος Αυγέρης «η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται για πρώτη φορά, προκειμένου να καλύψουμε τα δεκάδες αιτήματα που μας υποβάλλουν ενορίτες μας».

Στο μεταξύ, αυξάνονται τα αιτήματα των αναξιοπαθούντων συμπολιτών, οι οποίοι απευθύνονται στην Ευαγγελίστρια, ζητώντας την συνδρομή της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν δεκάδες καθημερινά προβλήματα, τα οποία είναι απόρροια της κρίσης. Στην παρούσα, μάλιστα, χρονική περίοδο, διανέμονται σε καθημερινή βάση 160 μερίδες φαγητό από το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας. Παράλληλα, με την φροντίδα των πατέρων του ναού, προσφέρεται με κάθε διακριτικότητα πρωϊνό σε 22 άπορους μαθητές σχολείων, ενώ μια φορά την εβδομάδα προσφέρονται τρόφιμα σε άπορες οικογένειες.

Η επίκληση για αίμα αλλά και φάρμακα, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αιτήματα που διατυπώνονται μέχρι στιγμής από την τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρωτοβουλία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καλούν «όσους δύνανται να συνεισφέρουν στην ευλογημένη αυτή προσπάθεια να το πράξουν, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση ενός μείζονος προβλήματος, της εξασφάλισης αίματος».

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή στην Αιμοδοσία είναι οι εξής: Οι εθελοντές να αισθάνονται καλά και να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ τουλάχιστον έξι έως επτά ώρες, να έχουν φάει ελαφρά τρεις ώρες πριν την αιμοδοσία, να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα, να μην λαμβάνουν ασπιρίνες, να δηλώσουν στον αρμόδιο ιατρό, κατά την προσέλευσή τους, ποια φάρμακα λαμβάνουν και να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου