ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδρούν στο νέο «ποινολόγιο»

αντιδρούν-στο-νέο-ποινολόγιο-716553

Επί ποδός οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία. «Ρολά» στο ΙΚΑ στο Βόλο βάζουν οι υπάλληλοι με στάση εργασίας σήμερα και 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που έλαβε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ, ζητώντας να αποσυρθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου που προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους εργαζόμενους ζημιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ σε Βόλο, Νέα Ιωνία και σε όλη την περιφέρεια, προγραμματίζουν στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη από τις 12.00 έως τη λήξη ωραρίου ενώ για αύριο Πέμπτη η 24ωρη απεργία αφορά στους υπαλλήλους στα ασφαλιστικά Ταμεία, στον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ αλλά και στους υγειονομικούς του ΕΟΠΥΥ.

Το σωματείο των εργαζομένων στο ΙΚΑ του Νομού Μαγνησίας, ζητά την απόσυρση των άρθρων που προβλέπουν «ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις για παραβατικές συμπεριφορές υπαλλήλων που ζημιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα». Οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ευθύνη υπαλλήλων για τη χορήγηση παράνομων συντάξεων επιδομάτων και παροχών. «Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που διαπομπεύουν το σύνολο των εργαζομένων στο ΙΚΑ και στους λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς» σημειώνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων του ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας που εκτιμά ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι ουσιαστικά προπομπός δημιουργίας συνθηκών υλοποίησης μνημονιακών δεσμεύσεων για απολύσεις.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλους τους παραπάνω κλάδους, ξεκαθαρίζουν βέβαια πως πρόθεσή τους δεν είναι «η προστασία επίορκων που διαβάλουν με τις παράνομες ενέργειές τους το σύνολο των υπαλλήλων», αλλά αντιδρούν «στην εύκολη στοχοποίηση όλων των υπαλλήλων, οι οποίοι επιβαρύνονται με αυξημένο φόρτο εργασίας, και μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν και να διαπομπευθούν».

Ανέφεραν επίσης, ότι δεν ζητούν ιδιαίτερη μεταχείριση και υποστηρίζουν την τιμωρία των παραβατών στο πλαίσιο των υπαρχόντων διατάξεων και παρατηρούν ότι επαρκεί το νομοθετικό πλαίσιο που συγκροτήθηκε το 2006 και που έχει πρόσφατα επικαιροποιηθεί.

Υπέρ των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων των φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου