ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2013

το-πρώτο-κρουαζιερόπλοιο-του-2013-716613

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική περίοδο, με το όνομα «FTIBERLIN» και σημαία Μάλτας, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 374 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Γερμανούς και 195 άτομα πλήρωμα. Το «FTIBERLIN» έφθασε στο Βόλο προερχόμενο από το Κουσάντασι και θα αναχωρήσει το απόγευμα για τον Πειραιά.

Συνολικά, φέτος αναμένονται στο Βόλο 29 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, έως και τα τέλη του Οκτώβρη.

Τους επιβάτες του «FTIBERLIN» υποδέχθηκαν το πρωί στο λιμάνι στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη, ενώ επί τόπου βρέθηκε και η Πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ.Μπαρτζιώκα.

Σημειώνεται ότι από το Δήμο Βόλου είχε σταλεί εγκαίρως στους υπεύθυνους της πλοιοκτήτριας εταιρείας ψηφιακό υλικό με εκδρομικές προτάσεις, προκειμένου να επιλέξουν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Οι προτάσεις αφορούν επισκέψεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εντός και εκτός πόλης, όπως στα Μετέωρα, στη Μακρινίτσα, την Πορταριά και τις Μηλιές, σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως του Διμηνίου και του Σέσκλου, αλλά και σε παραλίες, μονοπάτια κ.λ.π., γεγονός που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιλέξει από μια ποικιλία προτάσεων τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να αξιοποιήσει το χρόνο παραμονής του στην πόλη.

Τελικώς, 3 λεωφορεία έαναχώρησαν για Μετέωρα και ένα για Μακρινίτσα, ενώ όσοι προτίμησαν να μετακινηθούν πεζή, ακολουθώντας τη διαγράμμιση επί του πεζοδρομίου με την ένδειξη citycenter, κατευθύνθηκαν εύκολα στο κέντρο της πόλης και την εμπορική αγορά. Σημειώνεται ότι από τους 374 επιβάτες του«FTIBERLIN» , οι 327 ήταν Γερμανοί και οι υπόλοιποι από Σουηδία (20), από Αυστρία (19), από Ρωσία (2), από Ελλάδα (2), από Βουλγαρία (2), από Τσεχία (1) και από Ιταλία (1).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου