ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος συμμετέχει στην Ώρα της Γης

ο-δήμος-συμμετέχει-στην-ώρα-της-γης-716617

Το δικό του ηχηρό μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη Γη ετοιμάζεται να στείλει και φέτος ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, ο Δήμος Βόλου θα σβήσει για μία ώρα τα φώτα στο Δημαρχείο και στα άλλα δημοτικά κτήρια, δηλώνοντας «παρών» στη συλλογική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, και καλεί όλους τους πολίτες να πράξουν το ίδιο. Την ίδια ώρα, στο μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρατήρησης των αστρολογικών φαινομένων στην πλατεία Αναύρου.

Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης καλεί όλους τους συμπολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην «Ώρα της Γης», ενώνοντας τις δυνάμεις τους με εκατομμύρια άλλους πολίτες του κόσμου και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αποφασιστικότητας στη διεθνή εκστρατεία για την προστασία του πλανήτη μας.

Φέτος, η γνωστή δράση των τελευταίων χρόνων από τη W.W.F., με το σβήσιμο των φώτων σε κεντρικά κτήρια των πόλεων, κτήρια – σύμβολα που σκοτεινιάζουν για μία ώρα και μετατρέπονται σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα όλο και πιο έντονο, εμπλουτίζεται και με άλλες στοχευμένες κινήσεις. Συγκεκριμένα η W.W.F. υιοθέτησε το σύνθημα: «Θα το κάνω, αν το κάνεις», που βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την καθημερινότητα.

Στο πνεύμα αυτό, καλούνται και προκαλούνται οι φορείς, οι πολίτες αλλά και διάφορες κοινωνικές ομάδες να συμμετέχουν στις τρεις θεματικές δράσεις που η Ελλάδα έχει στοχεύσει και είναι οι εξής: «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου», «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι» και «αν χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), το ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου».

Για την «Ώρα της Γης 2013» ο Δήμος Βόλου δημιούργησε ειδικό site, το [email protected], όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου