ΤΟΠΙΚΑ

Αύριο η αποκριάτικη παρέλαση στο Βόλο

αύριο-η-αποκριάτικη-παρέλαση-στο-βόλο-1628

Αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου με την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου με τη συμμετοχή 800 και πλέον ατόμων, που είναι μαθητές Σχολείων, Φροντιστηρίων, Σχολών Ξένων Γλωσσών και Σχολών Χορού του Βόλου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρέλαση των καρναβαλιστών θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από την αρχή της οδού Δημητριάδος στα «Κύματα» (Εξωραϊστική), για να συνεχίσει έως την οδό Ιωλκού. Από εκεί θα κατευθυνθεί στην παραλιακή οδό Αργοναυτών και θα καταλήξει στο χώρο του Ηρώου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη ορατότητα από όλους.

Η παρέλαση θα περιλαμβάνει πληρώματα με ξεχωριστές θεματικές ενότητες που θα αντιπροσωπεύουν χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδονησία, η Ισπανία, η Αργεντινή, η Ινδία, η Αφρική, η Αίγυπτος, η Αμερική. Κάθε ενότητα θα έχει τη δική της μουσική, τα δικά της κοστούμια και τη δική της χορογραφία που θα αποδώσει με μελωδίες από μουσικούς που θα βρίσκονται στο χώρο της παραλίας. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης επαγγελματίες χορευτές θα παρουσιάσουν στον ίδιο χώρο ένα μοναδικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει δυόμισι ώρες.

Ινδονησιακή βραδιά

Ινδονησιακή πολιτιστική βραδιά με ένα ιδιαίτερο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που θα αναδεικνύει τον εξωτικό πολιτισμό της μακρινής αυτής χώρας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: από τη Βραζιλία στην Ινδονησία» και της συνεργασίας του Δήμου Βόλου με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Ινδονησία, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή αποκριάτικη διοργάνωση του Δήμου Βόλου, είναι η τέταρτη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου, με 237.641.326 κατοίκους.

Η εκδήλωση για τον πολιτισμό της Ινδονησίας θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Benny Bahahadewa. Χορευτές από την Ινδονησία θα παρουσιάσουν τους παραδοσιακούς τους χορούς, ενώ μέσα από ένα σύντομο σε διάρκεια ντοκυμαντέρ θα παρουσιαστούν ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της χώρας, αλλά και τοπία από την Ινδονησία. Θα ακολουθήσει μουσική παράσταση και παρουσίαση ιδιότυπων παραδοσιακών οργάνων που αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν περιληφθεί στον κατάλογο της UNESCO για την προστασία τους. Θα ακουστούν παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με την παρουσίαση και πάλι χορών που είναι ξεχωριστοί και γνωστοί λόγω ιδιομορφίας στη χορογραφία, η οποία είναι γεμάτη από συμβολισμούς για την καθημερινή ζωή εθνοτήτων και περιοχών.

Η παρουσίαση του πολιτισμού της Ινδονησίας θα ολοκληρωθεί με την προσφορά ινδονησιακών εδεσμάτων στο φουαγιέ του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής όπου θα δοθεί δεξίωση. Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο τα Εργαστήρια Ινδονησιακής Μουσικής, Χορού και Μαγειρικής που πραγματοποιούνται στη Δημοτική Σχολή Χορού για τη μουσική και το χορό και για τη μαγειρική στο χώρο του ΙΕΚ Δήμου Βόλου. Αξίζει να επισημανθεί το έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή και παρακολούθηση των Εργαστηρίων για τα οποία θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου