ΤΟΠΙΚΑ

Συσσίτια με πέταλα… στο Βόλο

συσσίτια-με-πέταλα-στο-βόλο-1735

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Μουσικό Σχολείο

Την περασμένη εβδομάδα, στη μακρά λίστα των κρεατοσκευασμάτων, στα οποία έλεγχοι εντόπισαν DNA αλόγου, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προσέθεσε συγκεκριμένες παρτίδες από σουτζουκάκι, μπιφτέκι και κεμπάπ. Προϊόντα, τα οποία διατίθεντο από την επιχείρηση «Χούτος Catering Α.Ε.» και αποσύρθηκαν από την εταιρεία, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΦΕΤ.

Η γνωστοποίηση του ονόματος της επιχείρησης κέτερινγκ προκάλεσε αναστάτωση στο Βόλο, καθώς αποτελεί την προμηθεύτρια του παρασκευασμένου καθημερινού φαγητού για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Κρεατοσκευάσματα με αλογίσιο κρέας πιθανότατα πέρασαν από τα πιάτα εκατοντάδων φοιτητών στο Βόλο, καθώς και των 400 μαθητών του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι σιτίζονται το μεσημέρι στο σχολείο τους. Για τους καθηγητές και τους γονείς του Μουσικού, η ανίχνευση DNA αλόγου σε φαγητό που δεν αποκλείεται να έφτασε στο δίσκο σερβιρίσματος των μαθητών σήμανε αυξημένο συναγερμό.

Οι ενέργειες της διευθύντριας του σχολείου και της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, μαζί με το σύλλογο διδασκόντων και τους υπόλοιπους γονείς ήταν άμεσες. Επικοινώνησαν με τον υπεύθυνο της επιχείρησης κέτερινγκ, ο οποίος τους ανέφερε ότι δεν αποτελεί δική του ευθύνη, καθώς πρόκειται για προϊόντα που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods ΑΕ», από όπου τα προμηθεύονταν. Ενημέρωσε ακόμη τη διευθύντρια, αλλά και την πρόεδρο του συλλόγου γονέων, η οποία επίσης επικοινώνησε μαζί του, ότι τα προϊόντα αποσύρθηκαν, ενώ προχώρησε στην αντικατάσταση των δύο γευμάτων εβδομαδιαίως που περιελάμβαναν κρεατοσκευάσματα με ψάρι.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων Δέσποινα Μουζαλά, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι συγκλήθηκε άμεσα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και μάλιστα ανοιχτό σε όλους τους γονείς. Οι γονείς των μαθητών εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι με τις εξελίξεις. Καθώς, όμως, η επιλογή του αναδόχου προμηθευτή και η υπογραφή της σύμβασης δεν σχετίζεται με το σχολείο, αλλά αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου Βόλου, αποφάσισαν τις αμέσως επόμενες ημέρες να αποστείλουν υπόμνημα στους υπευθύνους της δημοτικής αρχής, ενημερώνοντας για ό,τι συνέβη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, κρέας από άλογα είχε χρησιμοποιηθεί στα εξής προϊόντα: «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013, «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014, «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014.

Τα προϊόντα παράγονται από την εταιρεία “T&T Foods ΑΕ” (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση “Χούτος Catering AE”.

Η Χούτος Catering εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί παρασκευαστήρια φαγητού στο Βόλο και τη Λάρισα, για την παρασκευή φαγητού που διανείμεται καθημερινά για χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, το Βόλο και τα Τρίκαλα και 400 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου