ΤΟΠΙΚΑ

Σφαίρες στο γραφείο Ζαχαρόπουλου

σφαίρες-στο-γραφείο-ζαχαρόπουλου-1754

Βρήκαν χθες το απόγευμα τα μέλη της Επιτροπής που είχε ορίσει ο νυν Διοικητής Γ. Ντόκος

Oσο επεισοδιακή ήταν η αποχώρησή του, πριν από μία εβδομάδα, από το τιμόνι του Ιδρύματος, άλλο τόσο επεισοδιακή ήταν και η χθεσινή μέρα., όπου η 5μελής Επιτροπή που όρισε ο νυν Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Γ. Ντόκος, με έκπληξη διαπίστωσε, ότι σε μία πλαστική σακούλα υπήρχαν 13 σφαίρες από περίστροφο όπως και οι εξαρτύσεις του, που τοποθετούνται κάτω από τη μασχάλη.

Τα ευρήματα είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν στο Νοσοκομείο δύο άντρες της αστυνομίας με πολιτικά, γύρω στις 5 το απόγευμα, οι οποίοι και αποχώρησσν αρκετή ώρα αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αργά το βράδυ ο κ. Ζαχαρόπουλος αναζητούνταν για παράνομη οπλοφορία στα πλαίσια του Αυτόφωρου, ενώ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρόπουλος διέθετε άδεια οπλοφορίας, η οποία όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έληξε το 2009.

Οι εξελίξεις αναφορικά με τα προσωπικά αντικείμενα του κ. Ζαχαρόπουλου ξεκίνησαν προχθές το μεσημέρι όταν ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο αίτηση μεταβολής της κατάστασης, με την οποία ζητούσε να του επιτραπεί να έχει πρόσβαση και να πάρει όχι μόνον τα προσωπικά του είδη, τα οποία απαριθμούσε λεπτομερώς (δύο ζευγάρια παπούτσια, μαρκαδόροι, τσαντάκια, βιβλιάρια καταθέσεων και ποσό, όπως υποστήριζε, συνολικού ύψους 5.200 ευρώ τα οποία ήταν μέσα σε φάκελο).

Γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου υποστηρίζουν ότι ο κ. Ζαχαρόπουλος, δώδεκα ώρες μετά την έκδοση του ΦΕΚ, που αρνούνταν να φύγει από το γραφείο του, θα μπορούσε να πάρει τα χρήματά του και τα προσωπικά του αντικείμενα. Στην αίτησή του προς το Ειρηνοδικείο ζητούσε να πάρει έγγραφα του Νοσοκομείου που αφορούσαν ΕΔΕ που διενήργησε σε βάρος υπαλλήλων και αντίγραφα αναφορών που αποδείκνυαν, όπως σημείωνε στην αίτησή του, την παραβατική συμπεριφορά υπαλλήλων του Νοσοκομείου.

Τέλος ο κ. Ζαχαρόπουλος ζήτησε μεσεγγύηση, δηλαδή να δεσμευθεί από δέκα υπαλλήλους του Νοσοκομείου και από το νυν διοικητή Γ. Ντόκο, το ποσό των 5.200 ευρώ, είτε σε μετρητά, είτε σε ακίνητα.

Ο Ειρηνοδίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του, επί του τύπου, και δεν δέχθηκε να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς υποστήριξε ότι η επικαλούμενη νομή, κατοχή και χρήση ανάγεται στη δικαιοδοσία του Πρωτοδικείου και εκεί θα πρέπει να προσφύγει ο αιτών. Επίσης ο Ειρηνοδίκης πρότεινε στον κ. Ζαχαρόπουλο, όπως χθες στις 4.30 το απόγευμα, να παραστεί στη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής, ενώπιον της ορισθείσας, κατά το νόμο, επιτροπής. Ο κ. Ζαχαρόπουλος αρνήθηκε και υποστήριξε ότι επιθυμεί να παραλάβει πλήρως τα αντικείμενα και έγγραφα που προαναφέρθηκαν.

Πράγματι στην ορισθείσα ώρα, χθες στις 4.30 το απόγευμα, συνήλθε η ορισθείσα από το Διοικητή κ. Ντόκο Επιτροπή η οποία άνοιξε το γραφείο όπου είχαν μεταφερθεί πριν μία εβδομάδα, πάνω από 20 μαύρες σακούλες απορριμμάτων γεμάτες, κυρίως , με διάφορα υπηρεσιακά έγγραφα, πάρα πολλά cd από απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών και λίγα ατομικά είδη, κυρίως ρούχα, τα οποία είχε στο γραφείο του.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της Επιτροπής δοκίμασαν μία δυσάρεστη έκπληξη, όταν μέσα σε σακούλα σούπερ μάρκετ διαπίστωσαν ότι υπήρχαν δύο θήκες πυροβόλου όπλου (περίστροφο) με τις εξαρτύσεις τους ( ζώνες που φοριούνται κάτω από τη μασχάλη) και 13 σφαίρες από ατομικό πυροβόλο όπλο. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Α ΄ Αστυνομικό Τμήμα από το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γ. Ντόκο. Λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο έσπευσαν δύο αστυνομικοί με πολιτική περιβολή, οι οποίοι κατέσχεσαν τις σφαίρες και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μέχρι αργά το βράδυ η Επιτροπή ασχολούνταν με τη λεπτομερή καταμέτρηση και καταγραφή, κυρίως εγγράφων που αφορούν προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων του νοσοκομείου, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην Διοικητή.

Από σύμπτωση την ώρα που η Επιτροπή εκτελούσε το έργο της, συνεδρίαζε σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ του Νοσοκομείου σε απαρτία και τα μέλη του έγιναν μάρτυρες των ευρημάτων.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου