ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση στο Κολωνάκι του Βόλου

ενταση-στο-κολωνάκι-του-βόλου-60924

Ενταση χθες το πρωί στο Κολωνάκι του Βόλου, στην οδό Κουμουνδούρου. Κλιμάκιο υπαλλήλων από το Τμήμα Προσόδων, από τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου με μία αιφνίδια επιχείρηση αφαίρεσε δεκάδες τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα ΝΟVEL, ENTRA και ΑΖΖURO.

Oικαταστηματάρχες υποστηρίζουν η ενέργεια του Δήμου ήταν αναίτια και άκαιρη και σημειώνουν ότι έχουν πληρώσει τα πρόστιμα και τα τέλη που τους έχουν επιβληθεί από προηγούμενους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον υπογραμμίζουν ότι η ενέργεια του Δήμου ήλθε σε μία στιγμή κατά την οποία τα καταστήματα της Κουμουνδούρου και της οδού Κονταράτου είχαν δώσει τις τελευταίες μέρες με δική τους πρωτοβουλία μία ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα με διανομή τροφίμων σε πενήντα άπορες οικογένειες της πόλης, με πολλή μουσική και με πολλά happening που έδωσαν μία διαφορετική νότα στο κέντρο.

Ο ιδιοκτήτης του ΝΟVEL Γιώργος Καλλέργης δεν έκρυβε χθες το απόγευμα την απογοήτευσή του για την επιχείρηση των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου τη στιγμή που όπως λέει πλήρωσαν τόσο το τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα, όσο και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν δύο φορές μετά από ισάριθμες αυτοψίες που έκανε η Δημοτική Αστυνομία.

Εντελώς διαφορετικά ωστόσο παρουσιάζει τα γεγονότα ο νέος προϊστάμενος του Τμήματος Προσόδων του Δήμου Βόλου κ. Χρυσ. Βαλαρούτσος. ο οποίος σημειώνει ότι το άρθρο 6 του Ν. 1990 δεν αφήνει παρερμηνείες.

Μετά από δύο αυτοψίες στις οποίες έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην τρίτη αυτοψία το συνεργείο του Δήμου πηγαίνει και μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα.

Στα καταστήματα από τα οποία ο Δήμος πήρε τα τραπεζοκαθίσματα, όπως λέει ο κ. Βαλαρούτσος, είχε γίνει την περίοδο των καταλήψεων στους Δήμους και τρίτη αυτοψία και η χθεσινή ήταν η τέταρτη, ενώ για ένα από αυτά ήταν η πέμπτη αυτοψία.

Οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες δεν έχουν βγάλει άδεια, προσθέτει ο κ. Βαλαρούτσος, κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο που ισχύει η νέα κανονιστική απόφαση για τη χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους.

Σε ερώτηση για το χρόνο που επελέγη να γίνει η επιχείρηση – σκούπα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προσόδων του Δήμου Βόλου σημειώνει ότι οι καταστηματάρχες μπορούν να έχουν τους δικούς τους ισχυρισμούς, θα πρέπει να γνωρίζουν ωστόσο ότι υπάρχουν και νόμοι και ότι για τον τρόπο κατάληψης των πεζοδρομίων οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν δεχθεί πολλές καταγγελίες.

Από την πλευρά του ο κ. Καλλέργης σημειώνει ότι ο Δήμος θα μπορούσε να επιδείξει ένα ευρύτερο πνεύμα την περίοδο των εορτών, από τη στιγμή μάλιστα -όπως λέει- που οι καταστηματάρχες έδειξαν ότι δεν εμφορούνται μόνον από το επιχειρηματικό κέρδος, καθώς τα happening που έγιναν με πρωτοβουλία τους έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα, μιας και όλα τα καταστήματα της Κουμουνδούρου και της Κονταράτου όλες τις τελευταίες μέρες μοίραζαν στους θαμώνες που σύχναζαν στο… Κολωνάκι του Βόλου ζεστό κρασί, λουκουμάδες, μελομακάρονα κ.α.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου