ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρασία για τις καφετέριες

δημοπρασία-για-τις-καφετέριες-61983

Εχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου οι παραλιακές καφετέριες αποτελούσαν μία σοβαρή πηγή εσόδων για το Δήμο Βόλου και για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καφετέρια μέσα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, στο ύψος της οδού Κασσαβέτη, γνωστή στους περισσότερους Βολιώτες ως «Αργοναύτες». Ο τελευταίος εκμισθωτής πλήρωνε 6.000 ευρώ, ενώ στον τελευταίο πλειοδοτικό διαγωνισμό το κατάστημα βγήκε σε δημοπρασία με πρώτη τιμή προσφοράς τα 3.000 ευρώ. Ωστόσο κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου να αποφασίσει στη χθεσινή του συνεδρίαση να βγάλει και πάλι στον «αέρα» την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου με νέο μειωμένο τίμημα στα 2.400 ευρώ το μήνα. Επίσης στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου αποφάσισε όπως βγάλει σε δημοπρασία το αναψυκτήριο – καφενείο στην κεντρική προβλήτα με μηνιαίο μίσθωμα τα 1.500 ευρώ. Και τα δύο αναψυκτήρια, όπως έγινε γνωστό, θα βγουν για διάστημα τριών περίπου ετών, από 1.3. 2013 έως και 28.2. 2016.

Ακόμη στη χθεσινή συνεδρίαση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου έγινε ενημέρωση για την πορεία σύνταξης των περιβαλλοντικών μελετών προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση του Οργανισμού στους όρους που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΒ οι μελέτες θα είναι έτοιμες μέσα στους πρώτους μήνες του 2013, έτσι ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση ο Οργανισμός να κάνει τις προτάσεις του για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των αναγκαίων έργων για την περιβαλλοντική συμμόρφωση των εγκαταστάσεων του σιλό.

Ακόμη στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου προχώρησε στην ανάδειξη του μειοδότη εργολάβου για τη διάθεση πέντε χειριστών μηχανημάτων για ένα έτος. Στο διαγωνισμό υπήρξαν τρεις προσφορές με τον τελευταίο μειοδότη να προσφέρει 172.000 ευρώ. Ανάλογος διαγωνισμός, όπως έγινε γνωστό, θα γίνει και για δύο ηλεκτρολόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραπάνω διαγωνισμοί γίνονται καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει στον ΟΛΒ να καταβάλει στο προσωπικό του έξτρα αμοιβές για υπερωρίες και για εργασία τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου