ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένη η κίνηση στο Χιονοδρομικό

μειωμένη-η-κίνηση-στο-χιονοδρομικό-62060
Μειωμένη κατά 20% ήταν η κίνηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου τα Χριστούγεννα σε σχέση με πέρυσι παρά τις χαμηλές τιμές του, γεγονός που αποδίδεται στην οικονομική κρίση αλλά και στις καιρικές συνθήκες οι οποίες δεν βοήθησαν για τη σωστή λειτουργία του. Μάλιστα σήμερα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα λειτουργήσει μόνο η baby πίστα αλλά και το lift από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, όπως λειτούργησε και χθες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η κίνηση των επισκεπτών τις ημέρες των Χριστουγέννων ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που απογοήτευσε τους επαγγελματίες που περίμεναν τις συγκεκριμένες ημέρες για να δουλέψουν.

Καθοριστικό παράγοντα στην μειωμένη κίνηση αποτέλεσε η έλλειψη χιονιού σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση. Σε μια πρώτη εκτίμηση των επαγγελματιών γίνεται λόγος για μειωμένη κίνηση κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

«Ελπίζουμε να χιονίσει για την Πρωτοχρονιά για να μπορέσουμε να δουλέψουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού κ. Φίλιππος Χήρας. «Τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρξε επάρκεια χιονιού και γι’ αυτό υπήρξε μειωμένη κίνηση κατά 20%. Παράλληλα μειωμένες είναι και οι δαπάνες που κάνουν οι επισκέπτες» τόνισε ο κ. Χήρας και πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «η κίνηση έχει περισσότερο χαρακτηριστικά ημερήσιας απόδρασης, ενώ δεν ήταν λίγες οι ακυρώσεις, καθώς η οικονομική ανασφάλεια κάνει όλο και πιο λιγότερες τις εκδρομές προς το Χιονοδρομικό Κέντρο» κατέληξε ο ίδιος.

Τέλος να σημειωθεί ότι φέτος οι τιμές του Χιονοδρομικού είναι μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι. Χαρακτηριστικά η περσινή τιμή του εισιτηρίου ήταν 15 ευρώ και 12 ευρώ το μειωμένο, σε αντίθεση με φέτος που το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 11 ευρώ και 9 ευρώ το μειωμένο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου