ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψαν ένα τόνο πετρέλαιο από σχολείο του Βόλου!

εκλεψαν-ένα-τόνο-πετρέλαιο-από-σχολεί-62066

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της είδησης ότι η Αστυνομία συνέλαβε τους δράστες των κλοπών σε διάφορα σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, καθώς ένα νέο περιστατικό διάρρηξης σημειώθηκε σε σχολείο του Βόλου την περασμένη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες την παραμονή των Χριστουγέννων αφαίρεσαν ένα τόνο πετρελαίου που είχε στο λεβητοστάσιό της η Διεύθυνση του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Το νέο περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο το φλέγον θέμα με τις κλοπές στα σχολεία του Βόλου και τη φύλαξή τους κατά τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ένα θέμα που απασχόλησε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που ζήτησε από τους Διευθυντές των σχολείων να προτείνουν οι ίδιοι το βέλτιστο τρόπο για τη φύλαξη των σχολικών τους διδακτηρίων (συστήματα συναγερμού, ανάθεση της φύλαξης σε εταιρίες security κ.α.).

Εξάλλου χθες η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτική σύμβουλος Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα δεν έκρυβε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι συμπολίτες έμποροι αποδέχθηκαν, όπως είπε, μέρος από τη λεία που αποκόμισαν από τη δράση τους τα μέλη της συμμορίας των σχολείων.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στα σπίτια των δραστών που συνέλαβε η Αστυνομία βρέθηκε μόνον μέρος των κλοπιμαίων από τα σχολεία (υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, είδη κυλικείου κ.α.), ενώ για το θέμα της φύλαξης των σχολείων μέσα στις επόμενες μέρες η κ. Μπαρτζιώκα πρόκειται να συναντηθεί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας κ. Απόστολο Αλαμάνα.

Εξάλλου χθες πληρώθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας τα δεδουλευμένα τους για τους μήνες Απρίλιο – Μάιο και Ιούνιο οι σχολικές τροχονόμοι. Συνολικά δόθηκαν 23.000 ευρώ σε 67 άτομα, στο καθένα από τα οποία αντιστοιχεί ποσό 344 ευρώ.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου