ΤΟΠΙΚΑ

Εξι τόνοι τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

εξι-τόνοι-τρόφιμα-για-το-κοινωνικό-παν-62156

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στη χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης και ελπίδας με στόχο την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από έξι τόνοι τροφίμων μακράς διαρκείας. Αρκετή ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, άρχισε η προσέλευση του κόσμου, που συνεχίστηκε αδιάπτωτη, με αποτέλεσμα να γεμίσουν ασφυκτικά την αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου του ΕΑΚ Βόλου3.000 θεατές. Οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εθελοντών, προσέφεραν με περισσή προθυμία ρύζι, ζάχαρη, όσπρια, ζυμαρικά, γάλα μακράς διαρκείας, λάδι και δεκάδες ακόμη συναφή είδη, τα οποία θα γεμίσουν τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: Γλυκερία Υδραίου

Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος

Εξίσου συγκινητική ήταν η αφιλοκερδής συμμετοχή των καλλιτεχνών, που συνέθεσαν ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Απόστολος Παντσάς, υπογραμμίζει ότι «είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι διότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ανταποκρίνεται με την ίδια πάντα θέρμη στο κάλεσμά μας για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολου Παντσά, ο οποίος απηύθυνε σχετική πρόσκληση στη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Τζανετοπούλου και στους καθηγητές του σχολείου για μία από κοινού καλλιτεχνική συνάντηση, με απώτερο στόχο τη στήριξη των απόρων οικογενειών του Δήμου. Η ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από τον Βασίλη Λέκκα και από τους Βολιώτες καλλιτέχνες Νίκο Παρθένη, Ζαφείρη Κουκουσέλη, Απόστολο Μόσιο και, φυσικά, από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της συναυλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμά του Αν. Κατσιγιάννη, ανταποκρίθηκαν άμεσα ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και ο Δημήτρης Μπάσης, οι οποίοι δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες των διοργανωτών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι διατηρείται αναλλοίωτη η κοινωνική αλληλεγγύη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου