ΤΟΠΙΚΑ

Συζήτηση για τα φαινόμενα βίας στο Βόλο

συζήτηση-για-τα-φαινόμενα-βίας-στο-β-62190

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στη 1 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου με θέμα: «Κοινή δράση των τοπικών φορέων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, της κοινωνικής συνοχής και της ομαλής λειτουργίας της πόλης μας». Η συνεδρίαση έρχεται ως συνέχεια της δήλωσης -δέσμευσης του Δημάρχου την περασμένη Δευτέρα για την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκοτινιώτης με τη δήλωσή του είχε προαναγγείλει την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού μετώπου υπεράσπισης της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της ομαλής λειτουργίας της πόλης. Στην πρόσκληση που απηύθυνε προς τους εκπροσώπους 50 φορέων της πόλης, οι οποίοι συγκροτούν την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου, χαρακτηρίζει ως μείζον θέμα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό το κέντρο της πόλης μετατρέπεται, κάθε λίγο και λιγάκι, σε πεδίο μάχης, με σοβαρές συνέπειες για τη χειμαζόμενη τοπική οικονομία, αλλά και με σημαντικό οικονομικό κόστος για το Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό, «όσοι υπηρετούμε δημόσιους θεσμούς και εκπροσωπούμε τοπικούς φορείς θα πρέπει να σταθούμε με ευθύνη απέναντι σε αυτή την κατάσταση», επισημαίνει χαρακτηριστικά, καλώντας όλους να συμμετέχουν στη συνεδρίαση.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που προβλέπεται από το νόμο του «Καλλικράτη», αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όργανο για τη λειτουργία του Δήμου, καθώς δίνει θεσμική υπόσταση στον κοινωνικό διάλογο και διασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου