ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πτέρυγα παστερίωσης της ΕΒΟΛ

νέα-πτέρυγα-παστερίωσης-της-εβολ-62966

Η νέα πτέρυγα θα είναι δυναμικότητας 100 τόνων το οκτάωρο

Τη συνέχιση της ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» συνολικής αξίας 6.500.000,00 ευρώ αποφάσισε η ΕΑΣ Βόλου. Μάλιστα έως τώρα έχει υλοποιηθεί το 40% του έργου της νέας πτέρυγας παστερίωσης και εμφιάλωσης του εργοστασίου γάλακτος δυναμικότητας 100 τόνων το οκτάωρο.

Το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της ΕΑΣ Βόλου είχε σταματήσει τις εργασίες, αφού οι οικονομικές συνθήκες της Ένωσης δεν το επέτρεπαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζου η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος αναφέρει: «Ένα μεγάλο γεγονός ιστορικής σημασίας θα έλεγα και προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού είναι η εξασφάλιση χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιβιώσει η χώρα μας. Έπαψε πλέον να υπάρχει στον ελληνικό λαό ο φόβος της χρεοκοπίας. Δημιουργούνται πλέον νέες συνθήκες, το κλίμα έχει ανατραπεί, υπάρχει αισιοδοξία για καλυτέρευση του οικονομικού περιβάλλοντος», αναφέρει ο κ. Πρίντζος και προσθέτει στη συνέχεια ότι μετά τα νέα οικονομικά δεδομένα η ΕΑΣ Βόλου απεφάσισε πλέον να συνεχίσει την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος συνολικής αξίας 6.500.000,00 ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επιδοτούμενο κατά 45%.

Έως τώρα έχει υλοποιηθεί το 40% του έργου με ίδια κεφάλαια της ΕΑΣ έχουν δηλαδή ολοκληρωθεί οικοδομικά έργα 2.500τ.μ., όπου θα εγκατασταθεί η νέα πτέρυγα παστερίωσης και εμφιάλωσης του εργοστασίου γάλακτος δυναμικότητας 100 τόνων το οκτάωρο.

Η Διοίκηση της ΕΑΣ Βόλου είχε σταματήσει τις εργασίες προ εξαμήνου καθόσον οι οικονομικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν. Μετά την βελτίωση των οικονομικών δεδομένων θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η επένδυση και θεωρεί ότι έως τέλος Μαΐου του νέου χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί.

Τέλος ο κ. Πρίντζος αναφέρει ότι θα είναι ένα έργο ιστορικής σημασίας για την Συνεταιριστική Οργάνωση, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα αποτελέσει πρότυπο σύγχρονης Γαλακτοβιομηχανίας που θα συμβάλει αποτελεσματικό στη βελτίωση των ήδη παραγόμενων προϊόντων καθώς και στην δημιουργία νέων και σύμφωνα με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα διασφάλισης ποιότητας.

Να τονισθεί ότι το έργο κατασκευάζεται χωρίς δανεισμό με ίδια κεφάλαια της ΕΑΣ Βόλου και την επιδότηση. Με την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας θα δημιουργηθούν και 30 νέες θέσεις εργασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου