ΤΟΠΙΚΑ

Νέα χωροθέτηση για τους οίκους ανοχής

νέα-χωροθέτηση-για-τους-οίκους-ανοχής-62994

Θα επιτρέπεται η λειτουργία τους και σε Νέα Ιωνία, Αισωνία, Αγχίαλο και Αρτέμιδα

Στη χωροθέτηση οίκων ανοχής και σε περιοχές έξω από τον κεντρικό ιστό του Βόλου προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι όπως προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στη σύνταξη κανονιστικής απόφασης που θα επιτρέπει τη χωροθέτηση οίκων ανοχής και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες που με τον Καλλικράτη ανήκουν πλέον στον ενιαίο Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής ο αριθμός των αδειών θα παραμείνει ο ίδιος, συνολικά έντεκα, μόνον που η χωροθέτησή τους δεν θα είναι αποκλειστικά στους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά θα κατανέμονται και στη Νέα Ιωνία, την Αισωνία, τη Νέα Αγχίαλο και την Αρτέμιδα.

Ειδικότερα οι άδειες που θα προβλέπονται για το Βόλο θα είναι πέντε, για τη Νέα Ιωνία τρεις και από μία στην Αισωνία, τη Νέα Αγχίαλο και την Αρτέμιδα.

Όπως έγινε γνωστό, η παραπάνω χωροθέτηση έχει γίνει μετά και από τις απόψεις που εξέφρασαν τα Τοπικά Συμβούλια που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος, καθώς… πιέζεται τον τελευταίο χρόνο και από αιτήσεις ιδιωτών που ζητούν τη χωροθέτηση των οίκων ανοχής σε περιοχές, έξω από το κέντρο του Βόλου, με το αιτιολογικό ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για αποστάσεις ασφαλείας από ναούς, φροντιστήρια, σχολεία κ.α.

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Χαλέβας έχει θέσει και αυτός ως μέλος της αρμόδιας Επιτροπής το θέμα νομιμότητας για τους οίκους ανοχής που λειτουργούν σήμερα στο Βόλο, καθώς παραβιάζεται, όπως έχει υποστηρίξει, η πρόβλεψη του νόμου όπως ανάλογες δραστηριότητες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον διακόσια μέτρα από εκκλησίες, φροντιστήρια, σχολεία κ.α.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου