ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα οι Αντιδήμαρχοι στο Βόλο

δέκα-οι-αντιδήμαρχοι-στο-βόλο-63278

Από εννέα που είναι σήμερα – Μόνον οι επτά θα είναι έμμισθοι.

Σε εξάντληση του αριθμού των Αντιδημάρχων που προβλέπει ο νόμος για Καλλικρατικούς Δήμους που προέκυψαν μετά από συνένωση οκτώ ή περισσότερων ΟΤΑ, θα προχωρήσει ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης στις επικείμενες δημαιρεσίες.

Όπως είπε ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου στο περιθώριο των δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους για τα βίαια επεισόδια και το κλίμα αστυνομοκρατίας που επικράτησε το περασμένο σαββατοκύριακο στην πόλη, οι νέες αρμοδιότητες που περιέρχονται στους Δήμους από το 2013 (Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, Διεύθυνση Αλιείας κ.α.) οδηγούν στην αύξηση του αριθμού των Αντιδημάρχων από εννέα που είναι σήμερα στο Δήμο Βόλου σε δέκα.

Ο Δήμαρχος Βόλου σημείωσε ακόμη ότι από τους δέκα Αντιδημάρχους οι επτά μόνον θα είναι αμειβόμενοι και οι τρεις θα είναι άμισθοι, ενώ διευκρίνισε ότι με βάση το νόμο οι Αντιδήμαρχοι που η επαγγελματική τους απασχόληση είναι σε φορείς του Δημοσίου, εφόσον ανανεωθεί η θητεία τους, λογίζονται ότι καταλαμβάνουν ισάριθμες έμμισθες θέσεις.
Σημειώνεται πως από τους σημερινούς εννέα Αντιδημάρχους στο Δήμο Βόλου οι τέσσερις είναι δημόσιοι υπάλληλοι (Ν. Οικονόμου, Π. Πελεκάνος, Ν. Στόικος, Γ. Γκουντέλιας).

Ο Δήμαρχος Βόλου μιλώντας για το ίδιο θέμα σημείωσε ότι δεν έχει πάρει ακόμη τις οριστικές του αποφάσεις, τις οποίες, όπως πρόσθεσε, θα τις ανακοινώσει τις πρώτες μέρες του Νέου Έτους.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων, προγραμματίζονται οι δημαιρεσίες στους Δήμους όλης της χώρας για την εκλογή νέου προεδρείου, καθώς και των μελών που θα απαρτίζουν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, όπως και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Την ίδια ημέρα προγραμματίζονται επίσης ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέων Τοπικών Συμβουλίων.

Γενικός Διευθυντής

Ακόμη χθες ο Δήμαρχος Βόλου ρωτήθηκε και για τη θέση του Γενικού Διευθυντή που προβλέπει ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου. Δεν έχει κοινοποιηθεί δυστυχώς από το Υπουργείο η εγκύκλιος για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων, ήταν η απάντηση του Δημάρχου, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις νέες αρμοδιότητες που περιέρχονται στους ΟΤΑ από 1.1.2013, ο κ. Σκοτινιώτης είπε ότι το θέμα βρίσκεται στον… αέρα, καθώς η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ζητά όπως εκτός από τις αρμοδιότητες μεταφερθούν στους Δήμους το ανάλογο προσωπικό, όπως και οι αντίστοιχοι οικονομικοί πόροι.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου