ΤΟΠΙΚΑ

Η αρίθμηση οδών στον Ιωλκό

η-αρίθμηση-οδών-στον-ιωλκό-63379

Τι υποστηρίζει η Διεύθυνση των ΕΛΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αρίθμησης των οδών σε όλες τις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Ιωλκού και πλέον ομαλοποιείται σταδιακά η διανομή της αλληλογραφίας στους κατοίκους της περιοχής. Για την υλοποίηση των εργασιών συνεργάστηκαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου και του Πολυδύναμου γραφείου της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού.

Όσον αφορά στις πενήντα περίπου οικογένειες που διαμένουν στον εκτός σχεδίου πόλεως οικισμό «Καραγάτς», από το ύψος των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στον Περιφερειακό μέχρι τους πρόποδες του λόφου της Επισκοπής, αποφασίστηκε η τοποθέτηση ταχυδρομικών θυρίδων. Αυτές θα τοποθετηθούν στο δρόμο προς Άλλη Μεριά, σε θέση που εύκολα μπορεί κανείς να παρκάρει και να εξυπηρετηθεί.

Κατόπιν αυτών καλούνται οι κάτοικοι των τριών χωριών άμεσα να γνωστοποιήσουν τη νέα τους διεύθυνση σε όλους τους κοινωφελείς οργανισμούς (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. Δ.Ε.ΥΑ.Μ.Β κ.λ.π.) καθώς και οι κάτοικοι της περιοχής «Καραγάτς» να παραλάβουν τα κλειδιά των θυρίδων τους από αρμόδιο υπάλληλο στο πρώην Δημαρχείο Ιωλκού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησής τους.

Ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ. Γκουντέλιας σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε ταχύτατα το έργο της αρίθμησης των οικιών, το μητρώο και την αποτύπωση της περιοχής και στα τρία χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού. Πιστεύουμε ότι με την αναγραφή των διευθύνσεων και με τη βοήθεια των ΕΛΤΑ θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων».

Τα ΕΛΤΑ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας των ΕΛΤΑ κ. Αθ. Γεωργίου μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

«Απαντώντας στα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στις 19.12.2012 στην έγκριτη εφημερίδα σας αναφορικά με την ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού και για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Στρατηγικός στόχος της Εταιρίας μας, των Ελληνικών Ταχυδρομείων, είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες μας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.

Η προσπάθεια των Ελληνικών Ταχυδρομείων για σταθερή και ομοιόμορφη ταχυδρομική εξυπηρέτηση σε όλη τη χώρα είναι διαρκής και η ποιοτική διανομή της αλληλογραφίας αποτελεί για την εταιρία μας βασική προτεραιότητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη κατ΄ οίκον διανομή των ταχυδρομικών αντικειμένων, είναι η ύπαρξη σωστής και πλήρους διεύθυνσης του παραλήπτη, η οποία θα πρέπει να αναγράφεται επί των ταχυδρομικών αντικειμένων. Η αναγραφή σωστής και πλήρους διεύθυνσης προϋποθέτει, αφενός την ορθή ενημέρωση των φυσικών και νομικών προσώπων που στέλνουν αλληλογραφία στους πολίτες, αφετέρου τη μοναδική ονομασία και την κατάλληλη σήμανση των οδών, καθώς και τη μοναδική αρίθμηση των κτηρίων.

Σε περιοχές εμφανώς αραιοκατοικημένες, όπως στην περίπτωση της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού και ειδικότερα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ανακασιάς, Άνω Βόλου και Αγίου Ονουφρίου, η παροχή της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας με τα συνήθη χρησιμοποιούμενα μέσα καθίσταται δυσχερής, λόγω του ότι οι οδοί δεν διαθέτουν ονομασία και οι κατοικίες αρίθμηση και σε μεγάλες περιοχές η οδαρίθμηση είναι γενικευμένα ελλιπής με αποτέλεσμα το έργο της διανομής αλληλογραφίας να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο και δυσεπίλυτο, δεδομένου ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της αλληλογραφίας καταφθάνει με ελλιπή ή λανθασμένη διεύθυνση.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος τα ΕΛΤΑ έχουν ζητήσει τη συνεργασία του Δήμου και έχουν προτείνει κατ΄ επανάληψη στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην πλήρη οδαρίθμηση της περιοχής και σε συνεργασία με την εταιρία μας την τοποθέτηση κλειστών σωμάτων γραμματοθυρίδων και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να πειστεί η Δημοτική Αρχή για τη σημαντικότητα των ενεργειών αυτών που έχουν σα μοναδικό στόχο την ασφαλή και έγκαιρη επίδοση της αλληλογραφίας.

Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι τα ΕΛΤΑ παρακολουθούν το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής, όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις περιοχές της χώρας και όποτε διαπιστώνονται δυσλειτουργίες παρεμβαίνουν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου