ΤΟΠΙΚΑ

Σπασμένα κεφαλια και συλλήψεις

σπασμένα-κεφαλια-και-συλλήψεις-63399

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο βομβαρδισμός καταγγελτικών ανακοινώσεων για τα αστυνομικά μέτρα που λήφθηκαν στο Βόλο το πρωί του περασμένου Σαββάτου ως κλοιός αποτροπής επεισοδίων γύρω από τα «φασιστικά τρόφιμα» που διανεμήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή και μακροσκελών επικρίσεων για τις μαζικές προσαγωγές και η αιματηρή συμπλοκή ξέσπασε…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η σύγκρουση των «άκρων» λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις βεντέτας στο Βόλο. Επίθεση 15 ατόμων με σιδερογροθιές και καρέκλες σε βάρος πέντε μελών της Χρυσής Αυγής και τρεις τραυματίες, στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής, στην οδό Ιάσονος, στο ύψος του Πανεπιστημίου, είναι το νέο επεισόδιο του άγριου σίριαλ και αυτή τη φορά αιματηρού.

Ένας από την ομάδα των 15, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος φέρεται να βγήκε μαζί με άλλους από το παραλιακό πανεπιστημιακό κτήριο, χωρίς να έχει καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο συνελήφθη χθες το πρωί στη Νέα Ιωνία. Ο 30χρονος αναγνωρίστηκε από τους παθόντες ως ένας από τους δράστες της επίθεσης. Το ίδιο συνέβη και με ένα δεύτερο άτομο, 26 ετών, ο οποίος δεν είχε συλληφθεί μέχρι χθες και αναζητούνταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο από τα άτομα, τα οποία είχαν προσαχθεί το περασμένο Σάββατο, στην αντιφασιστή συγκέντρωση – κατάληψη του σημείου, στο λιμάνι μπροστά από την Αργώ, όπου είχε προαναγγελθεί η διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Κυριακής ομάδα 15 περίπου ατόμων επιτέθηκε σε πέντε άτομα με σιδερογροθιές και καρέκλες, προκαλώντας σε έναν εξ’ αυτών, 55 ετών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ σε άλλους δύο, ηλικίας 23 και 20 ετών, επιπόλαιους τραυματισμούς. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, με τον σοβαρά τραυματία να παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύλληψη και αναζητήσεις

Χθες το πρωί στη Ν. Ιωνία αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέλαβαν έναν εκ των δραστών, έναν 30χρονο ημεδαπό, που επιτέθηκαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη 26χρονου ημεδαπού, ο οποίος επίσης αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες, αλλά και για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών τους που συμμετείχαν στην επίθεση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Στον απόηχο της διανομής

Και όλα αυτά ένα 24ωρο μετά την επιλογή της Χρυσής Αυγής να διανείμει στην παραλία τρόφιμα σε Έλληνες απόρους και την «απάντηση» αντιφασιστών να επιχειρήσουν κατάληψη του σημείου της διανομής το περασμένο Σάββατο. Ογδόντα επτά άτομα, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην παραλία με κουκούλες, κράνη και λοστάρια, προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας υποστηρικτών τους, οι οποίοι ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι και διαμαρτύρονταν για αστυνομική βία, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο και έμφραγμα στην εμπορική αγορά που στάθηκε αδύνατο να λειτουργήσει.

Ανακοίνωση Χ.Α.

Για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της το βράδυ της Κυριακής στο Βόλο, ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή:

«Συμμορία 50 αναρχικών με δολοφονικά σύνεργα επιτέθηκε σε 5 μέλη της Χρυσής Αυγής που κάθονταν σε καφετέρια δίπλα στο πανεπιστήμιο του Βόλου, το οποίο έχει μετατραπεί σε παρακρατική γιάφκα και ορμητήριο παρανομίας. Η ίδια εγκληματική οργάνωση, που είναι πασίγνωστη στις αρχές και δρα με την πολιτική κάλυψη του Σύριζα, το Σάββατο επιτέθηκε στο φορτηγό που μετέφερε τα τρόφιμα για το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής.

Κατά την επίθεση της Κυριακής χτυπήθηκε με λοστούς και σιδηρογροθιές στο κεφάλι και το πρόσωπο ένα μέλος της Χρυσής Αυγής 55 ετών με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Επρόκειτο για μία πραγματικά δολοφονική ενέργεια, την οποία δεν καταδίκασε κανένα κόμμα, σε αντίθεση με τα παραμύθια του Στρατούλη που… "συγκλόνισαν" ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο».

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Μιλώντας χτες το απόγευμα στο δελτίο Ειδήσεων της TRT, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, καταδίκασε απερίφραστα το αιματηρό περιστατικό του τραυματισμού 55χρονου την Κυριακή το βράδυ έξω από το Πανεπιστήμιο, όπως επίσης υπογράμμισε ότι τα άτομα που συνεπλάκησαν στην παραλία του Βόλου με αστυνομικές δυνάμεις το Σάββατο το πρωί δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της δημοκρατικής ανατροπής με πολιτικά μέσα και βρίσκεται εκ διαμέτρου αντίθετο με λογικές σύγκρουσης στρατιωτικού τύπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου