ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος – Αθήνα με τα πόδια…

βόλος-αθήνα-με-τα-πόδια-149317

Eκατό και πλέον διαδηλωτές ξεκίνησαν χθες το πρωί από την παραλία το εγχείρημά τους

Λίγο πριν τις εννέα χθες το πρωί ξεκίνησαν μπροστά από το λιμάνι, στην παραλία του Βόλου, εκατό και πλέον Βολιώτες, με στόχο να φτάσουν σε δέκα μέρες από σήμερα στην Αθήνα.

Κίνηση Ελπίδας Πολιτών την ονόμασαν οι εμπνευστές την πρωτοβουλία τους, που στοχεύει το βράδυ της επόμενης Τρίτης 23 Οκτωβρίου να φτάσουν με πορεία στη Βουλή, που αναχώρησαν χθες το πρωί για να μεταφέρουν σε όλη τη διαδρομή το μήνυμά τους. Φτάνει πια…

Πρωτεργάτης και ψυχή αυτής της πρωτοβουλίας η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας και ο Πρόεδρός της Κ. Κόγιας, που από νωρίς χθες το πρωί μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Θέμη Αρχοντάκη φρόντιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το μεγάλο ταξίδι.

Τις σκηνές, τα τρόφιμα, τα μεγάφωνα, τα αυτοκίνητα συνοδείας. Στο τέλος και μία μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ, που επιστρατεύτηκε από τους διοργανωτές για παν ενδεχόμενο. Ο καιρός, τουλάχιστον για χθες, ήταν σύμμαχός τους. Κάποιες ψιχάλες που έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 8 το πρωί στο Βόλο δεν είχαν συνέχεια.

Δίπλα στους επαγγελματοβιοτέχνες της ΟΕΒΕΜ, στην πορεία από το Βόλο, δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών. Θα πάμε τουλάχιστον μέχρι την Αγχίαλο, μας είπαν μερικοί που είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους.

Λίγο παραπέρα ο 40χρονος Δημ. Μπαρμπαγεωργόπουλος πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι. Βλέπετε το Μνημόνιο τσάκισε και τα αναπηρικά επιδόματα. Λίγο παραπέρα οι βουλευτές Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς, καθώς και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Κ. Δελημήτρος, Γιάννης Μολοχίδης αλλά και ο γιατρός και πατέρας του βουλευτή Αλέκου Μεϊκόπουλου, που κατέβησαν στην παραλία για να ξεπροβοδίσουν τους συμμετέχοντες στην πορεία. Πόσοι από αυτούς θα φτάσουν στην Αθήνα; ρωτούσαν δίπλα μας κάποιοι.

Ένα είναι βέβαιο, μας έλυσε την απορία η ψυχή αυτής της πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Κ. Κόγιας: Ότι στη Βουλή την άλλη Τρίτη θα είμαστε πολλές εκατοντάδες ή χιλιάδες. Άλλωστε οι διοργανωτές είναι σε ανοικτή γραμμή με συναδέλφους τους από όλες τις υπόλοιπες περιοχές, προκειμένου να ενισχύσουν την πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι διοργανωτές έφτασαν στη Νέα Αγχίαλο. Μετά τις… προσθαφαιρέσεις, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα για τον Αλμυρό, όπου έφτασαν γύρω στις 9 το βράδυ. Βλέπετε οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει να διανύουν καθημερινά 30 χιλιόμετρα. Δεκαπέντε το πρωί και δεκαπέντε το απόγευμα.

Για το βραδινό τους ύπνο οι διαδηλωτές έχουν εξασφαλίσει μεγάλες σκηνές των δέκα ατόμων, ενώ για τη διατροφή τους υπάρχει χορηγία από επιχείρηση κέτεριγκ του Βόλου που θα τους καλύψει μέχρι τη Λαμία. Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας οι διαδηλωτές προγραμματίζουν να φτάσουν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κάλυψη της διαδρομής Αλμυρός – Σούρπη, όπου θα φτάσουν νωρίς το μεσημέρι, ενώ σήμερα το απόγευμα θα διανύσουν άλλα 20 χιλιόμετρα, προκειμένου να φτάσουν στην Πελασγία…

Το πρόγραμμα της πορείας

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι διοργανωτές αύριο Δευτέρα νωρίς το μεσημέρι θα φτάσουν στον Καραβόμυλο και το βράδυ στη Στυλίδα, την Τρίτη το μεσημέρι στη Λαμία και το βράδυ της ίδιας μέρας στις Θερμοπύλες, την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι θα βρεθούν στο Μώλο, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα βρεθούν στα Καμένα Βούρλα. Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου το μεσημέρι θα βρεθούν στον Άγιο Κωνσταντίνο και το βράδυ στην Αταλάντη.

Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου το μεσημέρι θα βρεθούν στο Μαρτίνο και το βράδυ στο Κάστρο, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου οι διαδηλωτές θα βρεθούν στην Υλίκη και το βράδυ στη Θήβα.

Την επόμενη Κυριακή οι διαδηλωτές θα βρεθούν το μεσημέρι στο Σχηματάρι και τα βράδυ της ίδιας μέρας στα διόδια της Μαλακάσας.

Την άλλη Δευτέρα οι διαδηλωτές θα βρεθούν το μεσημέρι στο Καπανδρίτι και το βράδυ στις Αφίδνες. Η πορεία των 340 χιλιομέτρων ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, καθώς οι διαδηλωτές θα βρεθούν το μεσημέρι στην Κηφισιά, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα βρεθούν έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου