ΤΟΠΙΚΑ

Η πόλη θα λειτουργήσει με κανόνες…

η-πόλη-θα-λειτουργήσει-με-κανόνες-149840

Ενα μόλις 24ωρο μετά την αντίδραση των καταστηματαρχών που διατηρούν τα καφέ επί της οδού Κουμουνδούρου για το κυνηγητό που υφίστανται στην απρόσκοπτη λειτουργία τους από τη Δημοτική Αστυνομία για τις ζαρντινιέρες που έχουν τοποθετήσει μπροστά από τα μαγαζιά τους, ήλθε η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Βόλου.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας ο Δήμαρχος Βόλου έσπευσε να επαναλάβει την πάγια θέση του ότι η πόλη έχει ανάγκη από κίνημα προστασίας του δημόσιου χώρου και όχι από κίνημα προστασίας των παρανομούντων. Ο Π. Σκοτινιώτης, αφού σημείωσε ότι η Κουμουνδούρου δεν είναι πεζόδρομος αλλά δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, έσπευσε να διευκρινίσει ότι μέχρι πριν λίγους μήνες απαγορεύονταν παντελώς η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο συγκεκριμένο δρόμο. Με τη νέα κανονιστική απόφαση, όπως τόνισε, για την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων επετράπη στους καταστηματάρχες της συγκεκριμένης οδού να τοποθετούν μία σειρά από σκαμπό μπροστά από τα καταστήματά τους. Αυτό, όπως είπε ο κ. Σκοτινιώτης, έγινε γιατί αναγνωριζόταν η πραγματικότητα. Ότι δηλαδή τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι πόλος έλξης για χιλιάδες θαμώνες καθημερινά.

Αυτή την άδεια όμως για μία σειρά καθισμάτων, σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, ελάχιστοι καταστηματάρχες την πήραν. Αντ΄ αυτής, όπως σημείωσε, επινοήθηκε η ιδέα της ζαρντινιέρας – τραπεζάκι με σκαμπό στο όριο της λωρίδας κυκλοφορίας των οχημάτων. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, αυτοί που σήμερα μας κρεμούν, τότε θα μας κρεμάσουν γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε ο Δήμαρχος…

Ο Π. Σκοτινιώτης στη συνέχεια αποκάλυψε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής η Κουμουνδούρου να γίνει πεζόδρομος. Ωστόσο, όπως σημείωσε, κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει στην παρούσα φάση η Πυροσβεστική, καθώς θέλει να έχει πρόσβαση προς το κέντρο. Μέχρι να γίνει η μετεγκατάστασή της δεν μπορεί να γίνει τίποτα, είπε.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς των καταστηματαρχών ότι όταν αποσύρονται οι ζαρντινιέρες οι χώροι μπροστά από τα μαγαζιά τους γίνονται χώροι στάθμευσης δικύκλων, ο Δήμαρχος Βόλου σημείωσε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου βεβαιώθηκαν δεκάδες κλήσεις, πάνω από 80, σε δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή, ενώ είπε ακόμη ότι έχει οριοθετηθεί το τμήμα της Κουμουνδούρο, από Τάκη Οικονομάκη μέχρι Αλεξάνδρας, ειδικά για τη στάθμευση των δικύκλων.
Αλλοίμονο, συνέχισε ο Δήμαρχος Βόλου, αν επιτρέψουμε σε μια πόλη που ο κάθε επαγγελματίας θα κάνει την επιχείρησή του. Η πόλη πρέπει να λειτουργήσει με νόμους και κανόνες. Ευθύνη του Δήμου, πρόσθεσε ο κ. Σκοτινιώτης, είναι να συνθέτει τα αντικρουόμενα συμφέροντα και όχι να δημιουργεί εντάσεις.
Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα της αστυνόμευσης, ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι η Δημοτική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους της στο κέντρο (Δημητριάδος, Ιωλκού, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη), προβαίνοντας συχνά και στο διοικητικό μέτρο αφαίρεσης των πινακίδων. Έτσι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν αφαιρεθεί, όπως είπε, από τους συγκεκριμένους δρόμους περίπου 300 πινακίδες, ενώ γύρω στις 50 πινακίδες αφαιρέθηκαν από τους πεζοδρόμους. Ακόμη η Δημοτική Αστυνομία ασχολήθηκε με τον καθαρισμό οικοπέδων και την αφισορύπανση. Έτσι πραγματοποιήθηκαν και στάλθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες γύρω στις 40 αυτοψίες

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου