ΤΟΠΙΚΑ

Αθώοι για το «ντου» στους Austrian

αθώοι-για-το-ντου-στους-austrian-149872
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου απάλλαξε από τις βαριές κατηγορίες του αθλητικού νόμου τους τρεις ενήλικες κατηγορούμενους, οι οποίοι μαζί με άλλους δύο ανήλικους συνελήφθησαν μετά την επίθεση το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου «Austrian Boys». Η επίθεση με πέτρες, σφυριά και άλλα αντικείμενα είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τις φθορές στα γραφεία, να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο τρεις φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Η δίκη έγινε χθες το μεσημέρι με την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από 24ωρη αναβολή. Το δικαστήριο εξετάζοντας τα στοιχεία και τις καταθέσεις μαρτύρων έκρινε αθώους τους τρεις κατηγορούμενους, ηλικίας 18, 21 και 48 ετών, κατοίκους Ν. Ιωνίας. Την αθώωσή τους πρότεινε στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας της έδρας, αναφέροντας ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων.
Ούτε οι αστυνομικοί, οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες περιγράφοντας το επεισόδιο, την καταδίωξη, αλλά και τις συλλήψεις που ακολούθησαν, ούτε οι μάρτυρες κατηγορίας μπόρεσαν να αναγνωρίσουν στα πρόσωπα των δύο νεαρών κατηγορουμένων ότι ήταν μεταξύ των ταραξιών, οι οποίοι με βία -καταδικάστηκε απερίφραστα και από τις δύο ΠΑΕ του Ολυμπιακού και της Νίκης Βόλου- προκάλεσαν ζημιές και τραυματισμούς. Όπως ανέφεραν μάρτυρες τα επεισόδια προκλήθηκαν από άτομα που έφεραν κράνη, κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Ο αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση καταδίωξης και συλλήψεων, ανέφερε ότι τη στιγμή που μετέβη στα γραφεία των Austrian τα δίκυκλα με τα οποία είχαν καταφθάσει οι ταραξίες τράπηκαν σε φυγή και ο ίδιος και συνάδελφό του καταδίωξαν ένα από τα δίκυκλα, συλλαμβάνοντας ανήλικο, ο οποίος και κατονόμασε άλλα συμμετέχοντα στο επεισόδιο άτομα.
Τη συμμετοχή τους, ακόμη και την παρουσία τους στα γραφεία των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου τη στιγμή της επίθεσης με αντικείμενα, αρνήθηκαν οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι.
Το μοναδικό πρόσωπο που αναγνωρίστηκε από μάρτυρες ήταν του… κατηγορουμένου και αυτό διότι, σύμφωνα με μάρτυρες, δεν φορούσε κράνος, φτάνοντας με δίκυκλο στα γραφεία του Ολυμπιακού Βόλου. Ωστόσο καμία μαρτυρία δεν επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε στη βίαια επίθεση.
Ο 48χρονος μετέβη, όπως και ο ίδιος είπε στην απολογία του, στα γραφεία, προκειμένου να ζητήσει ένα πανό που δημιούργησε ο γιος του 58χρονου φιλάθλου της Νίκης Βόλου, ο οποίος έπαθε καρδιακό επεισόδιο και εξέπνευσε στη διάρκεια αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και το οποίο εξαφανίστηκε από τα γραφεία της Νίκης.
Μετά τη συνομιλία που είχε σε ήρεμους τόνους, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, με φιλάθλους του Ολυμπιακού και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει με το δίκυκλό του, αφίχθησαν περίπου 20 άτομα με κράνη και ο ίδιος προσπάθησε να αποτρέψει τα επεισόδια και να κατευνάσει την ένταση.
Ο 48χρονος σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν ως άτομα που κατονομάστηκαν από τον ανήλικο συλληφθέντα, συνελήφθη από αστυνομικούς στα γραφεία του Ολυμπιακού Βόλου. Όμως κανένας μάρτυρας δεν κατέθεσε ότι συμμετείχε στα επεισόδια.
Συνήγορος υπεράσπισης των δύο νεαρών ήταν ο δικηγόρος Ν. Παπαπέτρου και του 48χρονου η δικηγόρος Λιάνα Σταθάκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου