ΤΟΠΙΚΑ

Πρακτική άσκηση μαθητών σε βιομηχανίες της Γερμανίας

πρακτική-άσκηση-μαθητών-σε-βιομηχανί-150098
Τη Δευτέρα αναχωρεί για την Γερμανία ομάδα οκτώ μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με προορισμό την περιοχή Οσναμπρικ της Γερμανίας, όπου θα κάνουν πρακτική άσκηση σε σύγχρονες βιομηχανίες της περιοχής για 20 μέρες.
Η επίσκεψη αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo Da Vinci και τον Νοέμβριο θα ακολουθήσει και δεύτερη ομάδα με 16 μαθητές για 15 μέρες.
Το πρώτο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για δέκατη χρονιά στέλνει μαθητές στο εξωτερικό, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα εκπαίδευσης στη σύγχρονη βιομηχανική τεχνολογία.
Οι μαθητές εκτός από την μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης και διαβίωσης στη Γερμανία θα αποκτήσουν και το λεγόμενο Ευρωδιαβατήριο (Europass Mobility), καταγράφοντας και πιστοποιώντας την πρώτη τους οργανωμένη εμπειρία κινητικότητας σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος τον Απρίλιο 2013 εννέα καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα οργάνωσης και εκπαιδευτικής τεχνολογίας στην περιοχή Γκτανσκ της Πολωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου