ΤΟΠΙΚΑ

Παράνομος σκουπιδότοπος στο Πανθεσσαλικό

παράνομος-σκουπιδότοπος-στο-πανθεσσ-150277

Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ο χώρος δίπλα από την έξοδο του Πανθεσσαλικού. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το αίσθημα που προκαλείται είναι κάτι περισσότερο από λύπη. Μάλιστα πρόκειται ένα σημείο όπου λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκονται κατοικίες…

Το τετριμμένο μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις βρίσκει απόλυτη εφαρμογή για να περιγράψει την κατάσταση που κάποιος αδυνατεί να περιγράψει με τις λέξεις. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι που βρίσκονται λίγα μέτρα από τον σκουπιδότοπο, μέρα με την ημέρα η κατάσταση επιδεινώνεται, αφού προστίθενται όλο και περισσότερα μπάζα και σκουπίδια, με αποτέλεσμα να έχει υποβαθμιστεί η περιοχή τους ενώ παράλληλα να απειλείται η υγεία τους…

Οι …βρωμιάρηδες δράστες φαίνεται ότι ξεφορτώνονται εδώ και καιρό στο σημείο, κατά τις νυχτερινές ώρες, ό,τι δεν χρειάζονται πλέον στο σπίτι τους, όπως παλιές καρέκλες, πλαστικά είδη, καναπέδες και στρώματα… δημιουργώντας έναν σκουπιδότοπο, δίπλα στα σπίτια και στο ρέμα.

Δυστυχώς πρόκειται για μια ακράδαντη απόδειξη ανθρώπινης αδιαφορίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά οι κάτοικοι που βρίσκονται στα διπλανά σπίτια αναφέρουν:

«Υπάρχει πλήρης αδιαφορία των αρμόδιων γι’ αυτήν την κατάσταση. Καθημερινά έρχονται άτομα και αφήνουν είτε παλιά έπιπλα είτε μπάζα, τα σκουπίδια είναι λιγότερα, αλλά αν δεν γίνει κάτι μελλοντικά θα μετατραπεί σε πραγματικό σκουπιδότοπο». Όπως προσθέτουν οι κάτοικοι η άσχημη κατάσταση στο σημείο της εξόδου του Πανθεσσαλικού δημιουργήθηκε σταδιακά, αφού ορισμένοι επιτήδειοι ξεφόρτωναν αρχικά μπάζα στο σημείο. Στη συνέχεια πέρα από τα μπάζα μετά άρχισαν να εναποθέτουν στο σημείο παλιά έπιπλα και έπειτα σκουπίδια.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν ζητάνε τίποτα παράλογο από το Δήμο Βόλου, απλώς να μεταφερθούν τα μπάζα και τα σκουπίδια από το σημείο: «Πώς θα πείσεις τη νέα γενιά ότι πρέπει να σέβεται το περιβάλλον, όταν παντού υπάρχουν παραδείγματα της καταστροφικής μανίας των υποτίθεται πιο ώριμων ενηλίκων;», αναρωτιέται ο αγανακτισμένος περίοικος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου