ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν οι πληροφοριακές πινακίδες

αλλάζουν-οι-πληροφοριακές-πινακίδες-150366
Νέες πληροφοριακές πινακίδες θα τοποθετηθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου στις βασικές εισόδους των οικισμών του ενιαίου Δήμου Βόλου, κάτι που αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της εικόνας της πόλης στο σύνολο του διευρυμένου Δήμου. Συνολικά, όπως έγινε γνωστό, θα αποξηλωθούν 71 πινακίδες και θα τοποθετηθούν 164 νέες. Αυτό σημαίνει ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν από τη συνένωση των Δήμων ακόμη και σε οικισμούς όπου δεν υπήρχε έως τώρα πληροφοριακή σήμανση.
Η σύμβαση για την προμήθεια των πινακίδων υπογράφηκε χθες ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Σήμα Ανώνυμος Βιοτεχνική και Εμπορική Εταιρεία Υλικών Σήμανσης και Οδικής Ασφάλειας». Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα προμηθευτεί 164 πινακίδες συνολικής δαπάνης 36.511,32 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης 48.412,80 ευρώ) και σύμφωνα με τη σύμβαση η παράδοσή τους αναμένεται να γίνει εντός του Νοεμβρίου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης από συνεργεία της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου ώστε έως το τέλος του 2012 να έχουν ολοκληρωθεί.
Η σχετική μελέτη που συντάχθηκε από το τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου αφορά στον εντοπισμό των θέσεων για την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σε επίπεδο οικισμού, καθώς επίσης τον καθορισμό του αριθμού και του είδους των υφιστάμενων πινακίδων που πρόκειται να αποξηλωθούν. Στη μελέτη παρουσιάζονται αναλυτικά οι βασικές είσοδοι των οικισμών που προκύπτουν από τους χάρτες ορίων οικισμών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Επιπλέον γίνεται χαρτογραφική απεικόνισή τους με βάση δορυφορικές εικόνες καθώς και φωτογραφική τεκμηρίωση.
Αναλυτικά, οι 164 νέες πληροφοριακές πινακίδες θα τοποθετηθούν στις Δημοτικές Ενότητες ως εξής: Βόλος 20, Αγριά 8, Δράκεια 4, Χάνια 4, Διμήνι 4, Παλιούρι 4, Σέσκλο 4, Χρυσή Ακτή Παναγίας 4, Άνω Λεχώνια 6, Πλατανίδια 2, Άγιος Βλάσιος 4, Μαλάκι 4, Παλαιόκαστρο 4, Άγιος Λαυρέντιος 2, Βροχιά 4, Σερβανάτες 4, Κάτω Λεχώνια 4, Αγ. Μηνάς 2, Άνω Βόλος 4, Άγιος Ονούφριος 4, Ανακασιά 4, Μακρινίτσα 4, Νέα Αγχίαλος 4, Άγιος Γεώργιος Κυνηγών 4, Βελανιδιά 4, Δημητριάδα 4, Κριθαριά 2, Μάραθος 2, Αϊδίνι 4, Μικροθήβες 4, Νέα Ιωνία 14, Μελισσάτικα 4, Γλαφυρές 4, Πορταριά 6, Κατηχώρι 2, Σταγιάτες 2. Ο τύπος των πινακίδων που επιλέχθηκε ανταποκρίνεται στους όρους των Τεχνικών Οδηγιών και Προδιαγραφών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου