ΤΟΠΙΚΑ

Διακόσιοι εθελοντές θα καθαρίσουν το Βόλο

διακόσιοι-εθελοντές-θα-καθαρίσουν-το-150403

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας που έχει ως επίκεντρο τον καθαρισμό της πόλης. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περί τους διακόσιους εθελοντές, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλοι πολίτες, στην ίδια πρωτοβουλία. Σύμφωνα μάλιστα με πρωτοβουλίες, η εκστρατεία καθαρισμού θα αποτελέσει θεσμό και θα πραγματοποιείται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Στους προσεχείς μάλιστα στόχους των εμπνευστών της παραπάνω εθελοντικής συστράτευσης είναι ο καθαρισμών των περιοχών Χιλιαδούς και Καλλιθέας καθώς και η περιοχή της Νέας Ιωνίας, με έμφαση στα πάρκα και τους λοιπούς δημόσιους χώρους.

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ειδικότερα, συγκροτείται κίνηση εθελοντών, με στόχο παρεμβάσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού δημοσίων χώρων της πόλης του Βόλου και σύνθημα «Αγαπώ την πόλη μου». Η κίνηση, που οργανώνεται από τον Α.Σ. «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», αποσκοπεί, επίσης, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, που

αποτελούν βασικό παράγοντα πολιτισμού και υγιούς κοινωνικής συνύπαρξης.

Ως πρώτη δράση επιλέχθηκε ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου, με επίκεντρο το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Τρύπας στη Γορίτσα, όπου αύριο, Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα ιερουργήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και θα μιλήσει για αυτή τη νέα πρωτοβουλία. Αμέσως μετά, τρεις ομάδες εθελοντών θα προχωρήσουν προς τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου, προς το εργοστάσιο ΑΓΕΤ Ηρακλής και προς τον λόφο της Γορίτσας.

Στην εκδήλωση αυτή συμπαραστάτης είναι ο Δήμος Βόλου που θα προσφέρει

το ανάλογο υλικό καθαριότητας, η βιομηχανία ΕΨΑ αναψυκτικά και ο όμιλος

Lafarge μεγάλη ποσότητα από γιλέκα με ανακλαστικά για την ασφάλεια των

εθελοντών.

Στην εκδήλωση δήλωσαν συμμετοχή: ο Α.Σ. «Δημητριάς», το Ποδηλατικό τμήμα Α.Σ. «Δημητριάς», τα Κατηχητικά Αγ. Δημητρίου, η Εθελοντική Ομάδα Αγριάς, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας (η οποία θα αναλάβει και τον υποθαλάσσιο καθαρισμό των ακτών), ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, ο Σύλλογος με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί», ο Α.Σ. Μάγνητων Τυφλών «Πειρατές», η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Ο ΧΕΙΡΩΝ»

και οι Εθελοντές του Δήμου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου