ΤΟΠΙΚΑ

Επέκταση φωτισμού σε Σουτραλί και Πλατανίδια

επέκταση-φωτισμού-σε-σουτραλί-και-πλα-150418
Ξεκινούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτροφωτισμού σε δύο περιοχές του Δήμου Βόλου ιδιαίτερα αναπτυσσόμενες και πολυσύχναστες, στις οποίες μέχρι σήμερα ο δημοτικός φωτισμός δεν ήταν επαρκής. Πρόκειται για το παραλιακό μέτωπο στα Πλατανίδια και το αντίστοιχο στο Σουτραλί της Αγριάς, όπου θα εκτελεστούν εργασίες συνολικής δαπάνης 53.899,99 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης 70.000 ευρώ), σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν χθες ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «Σ. Αργύρης – Σ. Μπούρας – Α. Τσέλλος Ο.Ε.».
Με το συγκεκριμένο έργο, περιοχές που μέχρι πρόσφατα παρέμεναν στο σκοτάδι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων, θα συνδεθούν πλέον με το δημοτικό φωτισμό και έτσι θα αντιμετωπιστούν, εκτός των άλλων, και φαινόμενα παράνομης ηλεκτροδότησης.
Στα Πλατανίδια το δίκτυο βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση (φθορές, κομμένα καλώδια, ακατάλληλοι στύλοι) με αποτέλεσμα συχνά να παρουσιάζονται βραχυκυκλώματα και πτώση του δικτύου. Επίσης, η επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο έχει δημιουργήσει μεγάλες φθορές στα φωτιστικά σώματα. Όλα αυτά καθιστούν αναγκαία την πλήρη ανακαίνιση του δικτύου. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στο Σουτραλί, όπου ο φωτισμός είναι ανεπαρκής έως ανύπαρκτος, ενώ και το υπάρχον υποτυπώδες δίκτυο εγκυμονεί κινδύνους και συχνά βραχυκυκλώματα.
Τέλος να σημειωθεί ότι έντονες ήταν οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών για τον ηλεκτροφωτισμό στην παραλία της περιοχής, αφού πέρα από το γεγονός ότι το υπάρχον δίκτυο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, ένα κομμάτι της παραλίας δεν έχει καθόλου φωτισμό και παραμένει στα σκοτάδια , αφού όπως υποστηρίζουν, η χωροθέτηση των φωτιστικών είναι λανθασμένη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου