ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση ενός έτους για το βαγόνι του ΟΣΕ

φυλάκιση-ενός-έτους-για-το-βαγόνι-του-ο-150498
Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον κάθε ένα με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους τρεις αθιγγάνους, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία της κλοπής μεγάλης αξίας, μετά τη σύλληψή τους για το τμήμα παλαιού βαγονιού του ΟΣΕ που ξηλώθηκε με τη χρήση φιάλης οξυγόνου από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λατομείου Σέσκλου.
Οι τρεις αθίγγανοι είχαν συλληφθεί στις 2 Οκτωβρίου για την κλοπή του τμήματος του βαγονιού από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μαγνησίας. Η δίκη έγινε χθες μετά από αναβολή.
Το δικαστήριο έκρινε την ενοχή και των τριών, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ομολογίας, ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης να μετατραπεί η ποινή σε απλή κλοπή. Το σκεπτικό που ανέπτυξε ο δικηγόρος τους ήταν ότι τα σίδερα βάρους 400 κιλών που αφαιρέθηκαν από το παλιό και προς απόσυρση βαγόνι ήταν μικρής αξίας, αφού θα πωλούνταν σε παλαιοπώλη προς 0,17 ευρώ το κιλό και συνολικά θα αποκόμιζαν 65 ευρώ.
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής εκ μέρους του ΟΣΕ ανέφερε πως η αφαίρεση τμήματος του βαγονιού, αξίας 10.000 ευρώ, προκάλεσε την πλήρη καταστροφή του, αφού τα σίδερα που κόπηκαν ήταν αδύνατο να επανασυναρμολογηθούν.
Μάρτυρες υπεράσπισης, αλλά και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, υποστήριξαν ότι προχώρησαν στην κλοπή των σιδήρων από το βαγόνι, γιατί δεν είχαν να φάνε και να ταΐσουν τα παιδιά τους. Με ένα ΙΧ αγροτικό, όπως ανέφεραν, βγαίνουν στη γύρα και ψάχνουν στα σκουπίδια για να ζήσουν.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου