ΤΟΠΙΚΑ

Αθώοι οι φίλαθλοι για τα επεισόδια

αθώοι-οι-φίλαθλοι-για-τα-επεισόδια-151053

Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι τρεις φίλαθλοι, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί ως υπαίτιοι των επεισοδίων το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έξω από τα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Μάλιστα είχαν παραπεμφθεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού Νόμου. Ωστόσο από την ακροαματική διαδικασία, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν προέκυψε σε βάρος τους ενοχοποιητικό στοιχείο, αφού κανείς από τους μάρτυρες δεν τους είδε να προβαίνουν σε βιαιοπραγίες . Η επίθεση που δέχθηκαν, όπως κατέθεσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ήταν από «κρανιοφόρους» και έτσι δεν γνωρίζουν ποιοι ήσαν.

Ειδικά για τον πρώτο κατηγορούμενο, έναν 52χρονο, οι μάρτυρες ανέφεραν πως μετέβη στο σύνδεσμο και τους ζητούσε ένα πανό, που –όπως είπε- πήραν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Εκείνοι του απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι γι’ αυτό. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν με δίκυκλα 20 περίπου άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και τους επιτέθηκαν.

Για «υπερβολές της Αστυνομίας» έκανε λόγο η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, τονίζοντας ότι δεν στοιχειοθετείται το κατηγορητήριο και όλη η ιστορία βασίστηκε στην μαρτυρία ενός ανηλίκου, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη και σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου