ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύεται με 400 μπλε κάδους η υπηρεσία Καθαριότητας

ενισχύεται-με-400-μπλε-κάδους-η-υπηρεσία-151879

Με 400 μπλε κάδους και ένα απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών ενισχύεται από το τέλος του 2012 η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, έπειτα από σχετικό αίτημα που ικανοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης Α.Ε.

Οι ανάγκες πάντως του Ενιαίου Δήμου για να επεκταθεί το σύστημα ανακύκλωσης και στις άλλες έξη Δημοτικές Ενότητες, πλην Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αγριάς, είναι 620 κάδοι, όμως υπάρχει δέσμευση να δοθούν άλλοι 220 μπλε κάδοι.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης αλλά και αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαρ. Τσαμπάζης και ο νέος διευθυντής της υπηρεσίας Χρήστος Τσιλιός. Ο δήμαρχος πάντως παραδέχθηκε ότι η καθαριότητα στην πόλη δεν είναι η καλύτερη λόγω έλλειψης προσωπικού κυρίως, και τόνισε ότι κακώς η Πολιτεία έρχεται και επιβάλλει απαγόρευση προσλήψεων σε τομείς του δήμου που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, όπως καθαριότητα, ύδρευση κι αποχέτευση.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι από το 2009 που ξεκίνησε η ανακύκλωση σε Βόλο, Αγριά και Ν. Ιωνία υπήρχαν συνολικά 1600 κάδοι εκ των οποίων οι 180 καταστράφηκαν στις κινητοποιήσεις του Αυγούστου 2011 ενώ 170 κάδοι έχουν υποστεί φθορά από τη μακρόχρονη χρήση. Επιπλέον ανέφερε ότι για την επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες απαιτούνται 620 κάδοι και τέσσερα οχήματα, αλλά οι 400 που θα έλθουν μέχρι το τέλος του 2012 και το ένα απορριμματοφόρο των 16 τόνων, θ’ ανακουφίσουν την κατάσταση.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαμπάζης επισήμανε ότι στόχος της ανακύκλωσης είναι να περιοριστούν τα οικιακά απορρίμματα στο ελάχιστο και η ανακύκλωση να γίνεται στον τόπο διαλογής. Επιπλέον ανέφερε ότι μεγάλη επιτυχία σημειώνει το πιλοτικό πρόγραμμα με τους 350 κάδους κομποστοποίησης που μοιράστηκαν σε πολίτες του Βόλου καθώς έχουν μειωθεί σχεδόν στο μηδέν τα απορρίμματα που επιρρίπτονται στους πράσινους κάδους. Τέλος υπενθύμισε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας έχει ξεκινήσει την ενημέρωση των πολιτών ανά δημοτική ενότητα για θέματα καθαριότητας κι ανακύκλωσης.

Στο μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά συστηματικά το πλύσιμο των πεζοδρομίων και των σημείων που συγκεντρώνονται υπολείμματα απορριμμάτων ειδικά στο κέντρο της πόλης ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί 40 πρόστιμα για αφισσορύπανση τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα ανέφερε ότι θα επιβληθούν πρόστιμα και σε όσους ρυπαίνουν τους κάδους με χύδην απορρίμματα (ιχθυοπώλες, καταστήματα εστίασης κ.α.) μη χρησιμοποιώντας σφραγισμένες σακούλες για την αποθήκευσή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου