ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκαν οι επιτροπές ΚΕΠΑ

αναβλήθηκαν-οι-επιτροπές-κεπα-152076

Ανω – κάτω χθες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στην Επιτροπή του ΚΕΠΑ στο ΙΚΑ Βόλου και τελικά παραπέμφθηκαν για να εξεταστούν από την Επιτροπή των γιατρών στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ κάνουν λόγο για τυπικό λάθος που οφείλεται στον καθορισμό των ραντεβού μηχανογραφικά, αφού όπως επισημαίνεται καταχωρήθηκε λανθασμένη ημερομηνία με αποτέλεσμα οι μεν ενδιαφερόμενοι να έχουν ενημερωθεί ότι θα περάσουν από την Επιτροπή χθες, ενώ οι γιατροί που συμμετέχουν στην Επιτροπή και μεταβαίνουν από τη Θεσσαλονίκη στο Βόλο είχαν ενημερωθεί ότι θα πρέπει να βρίσκονται στο Βόλο στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από ασφαλισμένους που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού χθες και η οποίοι όπως κατήγγειλαν μετέβησαν κανονικά στο ΙΚΑ συνολικά περίπου 15 ασφαλισμένους και τελικά ενημερώθηκαν ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ΙΚΑ που ρωτήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο η εικόνα που μεταφέρεται είναι «εντελώς διαφορετική» και ότι ουσιαστικά το πρόβλημα αφορούσε σε τρεις ασφαλισμένους, οι οποίοι όπως υποστηρίχθηκε ενημερώθηκαν και τηλεφωνικά ότι έγινε λάθος.

«Θέλουν να υποβαθμίσουν το όλο θέμα, η αλήθεια είναι όμως ότι εμείς ταλαιπωρηθήκαμε, διότι στις 9.30΄ το πρωί όπως είχαμε ειδοποιηθεί και έγραφε η πρόσκληση που είχαμε από το ΚΕΠΑ βρισκόμασταν στο ΙΚΑ περιμένοντας να περάσουμε από την Επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να ταλαιπωρούν με αυτόν τον τρόπο τους πολίτες, ειδικά όταν εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να περάσουμε από Επιτροπή για να πάρουμε το ποσοστό που χρειαζόμαστε για επιδόματα προνοιακά κ.α.» σημείωσε μία από τους θιγόμενους ασφαλισμένους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σημειώνεται ότι στο Βόλο δεκάδες συνταξιούχοι αναπηρίας που πάσχουν από τις παραπάνω ασθένειες είναι υποχρεωμένοι να ξαναϋποβάλουν δικαιολογητικά και να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή γιατρών για να δικαιούνται της σύνταξης. Μέχρι όμως να συνεδριάσει η Επιτροπή και να εξεταστούν τα δικαιολογητικά τους από τους αρμόδιους γιατρούς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είναι υπεύθυνοι για τη Μαγνησία, οι μήνες περνούν ο ένας μετά τον άλλο και οι ίδιοι καλούνται να ζήσουν ουσιαστικά με τον «αέρα» αφού στο μεσοδιάστημα το επίδομα κόβεται.

Μεγάλο εξάλλου είναι το πρόβλημα και με συνταξιούχους που είναι καθηλωμένοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν και είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν εβδομάδες ολόκληρους προκειμένου το κλιμάκιο των γιατρών να μεταβεί στην κάθε περιοχή για να προβεί στον απαραίτητο έλεγχο.

Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στο Βόλο που λειτουργεί στο ΙΚΑ, ωστόσο γίνεται ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να πυκνώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι συνεδριάσεις των επιτροπών γιατρών και να επισπευστούν οι διαδικασίες, αν και δεν λείπουν οι διαμαρτυρίες για συμβάντα όπως τα παραπάνω.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου